Sunt locatar in asmita gardens, iar accesul la scara blocului cu masina proprie este îngrădit de barieră. Detin loc de parcare in subteran nu si in suprateran. De ceva timp administratia a desființat postul de paznic la barieră, și accesul cu masina proprie sau taxi in masina proprie sau parcarea supraterana e aproape imposibil. Am discutat cu administrația dar nu vor sa audă. Mă gândesc să îi dau in judecată, pentru a restabili o ordine normală a lucrurilor. Există temei pe care ma pot baza sau trebuie doar sa accept această nedreptate.
Cum stabilim varsta pentru pensia anticipata fara diminuare? Am vazut in raspunsul unui avocat vorbind despre acest subiect, si as vrea sa stiu cum a calculat-o si cum se poate dobandi acest drept.
Va multumesc!
Am calculat eu ceva pe baza tabelelor si a celor scrise de dvs anterior, sper sa ma corecteze cineva
Sunt 18 ani lucrati in grupa 1, deci 9 ani in plus la contributie.La grupa II, nu stiu daca se foloseste la ceva.
40+9=49 de ani
Si o reducere de 3.6 luni a varstei de pensionare, deci la 61 de ani si 6 luni
Se mai iau in considerare si alte detalii?
Dosar pensie anticipata!
As dori sa stiu daca/cand ma incadrez pentru pensionare, si daca exista cineva care se poate ocupa de depunerea actelor de pensionare, in cazul in care m-as incadra.
Nascut: 18.05.1955
Data de angajare: 08.03.1973
9 ani de grupa I
7 ani grupa II, dovedibili cu adeverinta (angajatorul nu a platit la stat taxe)
1.3 Ani de armata
Buna ziua, dosarul este la IPJ Valcea din Rm Valcea, nu la cea rutiera. Din cate imi aduc aminte, s-au platit (si) la cec, si s-au dus chitantele la inspectorul care se ocupa de caz. Mai departe nu stiu ce a facut domnisoara, o tinerica la vreo 30 de ani, care nu stiu daca are foarte mult habar de ceea ce face, si tot minte de 1 an de cand am inceput sa ne interesam de dosar, intrucat nu aveam niciun semn, ba ca l-a trimis la procuror, ba ca asteapta de la INML, ba ca ea nu are incredere in doctora care l-a internat. Domnilor, baiatul acesta a fost ridicat cu catusele, din strada, pentru a fi internat. Apoi internat 1 luna, urmate de alte 6 luni de medicamentatie. Nimeni, niciun doctor din lume, nu ar fi orchestrat asa ceva ca sa-l scape de un dosar, si nicio persoana intreaga la cap nu ar proceda astfel pentru un caz asa marunt
Nu a fost vorba de vreun accident rutier, ci doar de conducere fara permis.
As dori sa va ocupati de dosar, singura problema, fiind distanta...observ ca sunteti timisorean. V-am lasat un PM cu datele mele.
Expertiza a fost platita, 350+80 RON, la momentul acela. Alte idei pentru urgentare?
Are rost sa se grabeasca... inca este dreptul lui de a conduce si a-si cunoaste situatia. El si-a asumat faptele, de ce sa nu i sea dea o solutie, oricare ar fi ea. Imi pare rau dar nu sunt de acord ca ar trebui sa mai astepte.
Am inteles ca termenul celor de la IML M. Minovici trebuia sa fie de cca 6 luni... Sunt deja 2 ani si 2 luni de cand nu s-a formulat un raspuns... ENORM. Am vorbit de-a lungul acestor 2 ani cu 2-3 avocati care la fel au zis sa asteptam sa ajunga dosarul la procuror, abia atunci putem face ceva... In ritmul acesta vor mai trece 4-5 ani si tot nimic... Revoltator! Totul din cauza ca politia nu are incredere in doctori
In fisa de externare s-a specificat clar, lipsit de capacitate temporar, pe baza unei depresii. Conform avizului medicilor ar putea sa mai conduca. Oricare ar fi decizia procuraturii, se doreste doar luarea unei decizii, oricare ar fi ea. Nu a fost niciun accident, ci doar conducere fara permis de 3 ori in decurs de cateva zile. Solutionarea ar fi trebuit sa vina mult mai repede. Se poate ocupa cineva de caz?
Am inceput un topic acum 2 ani, referitor la acuzatia de conducere fara permis, forma continuata ( de 3 ori ), a unui inculpat, aflat la momentul savarsirii faptei, fara discernamant. Intrucat fapta si faptuitorul se afla pe raza localitatii Rm. Valcea, cazul este in antentia politiei din localitate. Dupa savarsirea faptelor, dandu-si seama ca nu are discernamant, doctorii au predispus aducerea cu forta si internarea lui intr-un centru de reabilitare psihica. S-a constatat ca a suferit o depresie puternica, cauzata si de consumul excesiv de pastile de slabit. Dupa ce a luat toate declaratiile, inspectorul care se ocupa de caz, a considerat ca sistemul medical din localitate nu e competent si l-a trimis pe faptuitor la INML pentru a se constata ca raportul initial este corect. Ne-am prezentat la data convenita, subiectul a fost analizat medical de catre o comisie, i s-a spus ca totul este in regula dar ca trebuie sa se interneze o saptamana pentru alte investigatii. Lucru nefiind posibil, intrucat persoana, inca student, era in sesiune de examinari. Ni s-a spus ca este indicat sa se si interneze, dar daca refuza, i se va trimite un raspuns chiar si-asa. A semnat ca refuza internarea. Acest lucru se intampla in iunie 2011. Acelasi inspector care inca se ocupa* cu steluta si ghilimele de rigoare, spune ca nu poate trimite dosarul la procuror pe motiv ca nu a venit raspunsul de la INML, ea justificand verbal " n-am incredere in astia de-aici pe care i-ati platit voi " . Lucru total neadevarat. Baiatul, fara a mai savarsi alte fapte, a mai fost internat o data, tot pentru depresie.
Exista vreo cale de atac pentru a putea grabi lucrurile? Este totusi o nedreptate care i se face, in sensul ca acest timp de 2 ani + probabil este pierdut, sentinta ulterioara care i se va da, nu va tine cont de acesti 2 ani in care el nu a avut drept de conducere.
Salut,
Dintr-o neatentie m-am ales cu dosar penal. Acum 2 saptamani am ramas fara permis, si am avut dovada pana pe 24.03.2012. Scris pe dovada era data de 24.03.2012 . Intr-adevara, matematic, daca as fi calculat de la data in care mi-a fost suspendat permisul, ar fi fost 23.03.2012. Dar eu am luat de bun ceea ce era scris pe dovada si pe procesul verbal.
Aseara la un control de rutina ( pe cand faceam o ultima tura cu masina inainte sa fiu pieton ) un agent binevoitor mi-a verificat dovada si mi-a zis k in baza de date a lor figurez cu dovada expirata pe 23.
M-a pus sa dau o declaratie ( proces verbal ) pentru a-mi face dosar penal pentru conducere fara permis.
Daca pe dovada mea scrie pana pe 24, trebuie sa-i dau in judecata ca sa-mi anuleze dosarul ?
Astept un raspuns merci!