Multumesc mult pentru raspunsuri.
Asa cum a spus si dl Grecu, conducta respectiva trece prin centrul bucatariei. Nu am faianta/gresie rara, insa nici nu accept sa se lucreze in bataie de joc si sa raman sa efectuez reparatiile pe cheltuiala proprie. Nu dupa ce am bagat extrem de multi bani in renovare anul trecut. Blocul este vechi - constructie 1962 - si nu va spun ce erori de proiectare am gasit. Nu pot merge nici "pe cuvant", deoarece anul trecut s-au mai inlocuit tevi de incalzire in tot blocul si nu a mai venit nimeni sa efectueze reparatiile asa cum "s-a promis", fiind nevoit pana la urma sa le fac tot eu, pe cheltuiala mea.
Din pacate observ ca legislatia nu imi ofera prea multe alternative.
Recent am intrat intr-un joc de-a soarecele si pisica cu asociatia de proprietari. Problema este urmatoarea: in subsolul blocului s-a fisurat o conducta si pentru a o repara se pare ca trebuie sa sparga la mine in bucatarie, eu fiind la parter. Anul trecut am renovat bucataria si am bagat foarte multi bani. Eu inteleg situatia, insa imi doresc garantii ca dupa terminarea reparatiilor, bucataria sa fie adusa la starea initiala.
Intrebarea este: pot obliga asociatia sa faca un act notarial prin care se obliga sa aduca incaperea la starea initiala dupa terminarea lucrarilor ? Prin starea initiala inteleg acelasi tip de faianta, gresie, etc. In caz contrar sa fie obligati sa o refaca complet (eu nu imi doresc placi de faianta de un fel si altele de alt fel, etc) ? De asemenea as dori sa am clauze prin care sa ii pot trage la raspundere in caz de nerespectare a angajamentelor.
Pana nu am astfel de garantii nu doresc sa le ofer acces in apartamentul meu si ma tem ca am intrat intr-un conflict. Pot obtine intrarea in apartament in mod fortat daca nu doresc intocmirea actului mai sus mentionat ?
Multumesc anticipat pentru sfaturi,
Dvs vi se retine din salariu numai impozitul aplicabil asupra acesto tichete, nu si valoarea lor.
Multumesc mult pentru raspuns. La acest aspect nu m-am gandit. Mi-ati fost de mare ajutor.
Am gasit intr-o publicatie urmatoarea precizare referitoare la contractele de munca pe durata determinata : este interzis sa existe mai mult de 3 contracte de durata determinata succesiv si ca numai primul poate avea maxim 36 de luni, urmatoarele doua contracte avand o durata de maxim 12 luni. Este corecta aceasta precizare ?
Eu stiu din codul muncii astfel :
Art 82
(4) Între aceleaşi părţi se pot încheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de muncă pe durată determinată.
(5) Contractele individuale de muncă pe durată determinată încheiate în termen de 3 luni de la încetarea unui contract de muncă pe durată determinată sunt considerate contracte succesive şi nu pot avea o durată mai mare de 12 luni fiecare.
Art 84
(1) Contractul individual de muncă pe durată determinată nu poate fi încheiat pe o perioadă mai mare de 36 de luni.
Nu puteti fi inchis pentru neplata ratelor, insa nu este corect ca dvs sa nu mai doriti sa platiti creditul doar pentru simplul motiv ca nu va poate face nimeni nimic. Cand ati avut nevoie de bani banca vi i-a dat. Stiati foarte bine ce semnati. Asa ca mi se pare corect sa va platiti datoriile. Sa nu intelegeti ca iau apararea bancilor, insa trebuie sa fim corecti. Daca am proceda toti la fel, atunci societatea s-ar duce de rapa.
Multumesc mult pentru pareri. Exact cum a spus si freeelis, cred ca este discriminare numai daca esti concediat pe acest motiv.
Este considerat discriminare daca salariatii completeaza la angajare sau pe perioada cat sunt angajati o declaratie prin care trebuie sa declare daca au rude in companie ?