avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... discriminare salariat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

discriminare salariat

Este considerat discriminare daca salariatii completeaza la angajare sau pe perioada cat sunt angajati o declaratie prin care trebuie sa declare daca au rude in companie ?
Cel mai recent răspuns: alexzander80 , utilizator 09:14, 15 Septembrie 2011
Nu,aceasta este politica firmei.
Fiindca este vorba de o companie si nu de o institutie a statului, este discriminare faptul ca se folosesc de aceasta informatie pentru a angaja, si nu exista nici o justificare care sa prezinte un alibi ca nu pentru aceasta se cere aceasta informatie, dar nu exista nici o autoritate care va aplica legea.

Angajarea pe baza de recomandare este tot o discriminare.
Exista concurs, CIM, CCM, ROI, Codul Muncii, cazier, Codul Penal, Codul Civil, Constitutia Romaniei si toate legile ce deriva din specificatia aceasta. Recomandare e discriminare si ca dovada ca nu este o valoare sociala, este faptul ca nu promoveaza meritocratia ci cleptocratia sau coruptia, si de aceea nu producem nimic si nu avem economie

Puteti sesiza CNCD, dar va asigur ca au avut plangeri ca la carte de discriminare si n-au miscat nimic
Ultima modificare: Marți, 13 Septembrie 2011
justice123, utilizator
alexzander80 a scris:

Este considerat discriminare daca salariatii completeaza la angajare sau pe perioada cat sunt angajati o declaratie prin care trebuie sa declare daca au rude in companie ?

Nu se considera discriminare acest lucru ... insa daca exista un caz in care doi salariati sunt rude si angajati la aceeasi companie , o concediere pe acest motiv este nelegala.

Am inteles. Ideea ar fi daca-ti da ruda dintr-un oarecare motiv nu te poate da afara si pe tine. Asta inseamna ca s-a practicat candva :)
Ultima modificare: Marți, 13 Septembrie 2011
justice123, utilizator
justice123 a scris:

Am inteles. Ideea ar fi daca-ti da ruda dintr-un oarecare motiv nu te poate da afara si pe tine. Asta inseamna ca s-a practicat candva :)

S-a practicat si se practica in continuare ... nu este un fenomen stopat ...

Alte discuții în legătură

Cat de eficient este consiliul national pt combaterea discriminarii? curaj curaj As vrea sa convenim o data pt totdeauna daca tratamentul preferantial, inegal este considerat o forma de discriminare. Daca da, si daca merg si eu si inca o ... (vezi toată discuția)
Pare simplu dar e complicat. care este dreptul comun ? LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Am dat peste urmatoarea problema. Art.27 din OUG 137/2000 face referire la faptul ca persoana care se considera discriminata se poate adresa ... (vezi toată discuția)
Discriminare la locul de munca sau nu? paul_sonea paul_sonea Buna ziua. Va scriu cu o nelamurire. Astazi la locul de munca am primit un avertisment verbal de la serviciul Resurse Umane, prin care mi se comunica ca un ... (vezi toată discuția)