avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Activitate rusiconstanti

Activitate rusiconstanti

Buna seara este legal ca personalul de pe ambulanta sa refuze transportul la morga spitalului, al unui unui copil decedat dupa ce au facut constatarea decesului ?
Copilul decedat a fost trasportat de catre tatal acestuia cu masina personala in urma ambulantei .
Discuție Adoptie
Buna ziua urmeaza sa adoptam un copil , eu va trebui sa-mi schimb locul de munca si sa lucrez in alta tara . Cand dupa adoptie poate mama si copilul sa vina in vizita in acea tara si pentru cat timp. Va multumesc
Discuție Chirias
Buna ziua am o problema cu chiriasii si nu stiu cum este legal sa procedez cand chiriasii au datorie la intretine si la gaze . Apartamentul este in Bucuresti si eu locuiesc in Constanta. Contractul cu chiriasii a expirat in urma cu 6 luni si chiria lunara o platesc dar nu mai platesc intretinerea si gazele . Cum pot sa recuperez bani si sa ii evacuez legal. Mentionez ca ei nu vor sa plece si au un copil in varsta de 6 ani.
Buna ziua va rog frumos ajutatima sa inteleg daca si diurnele primite de navigatori vor fi impozitate conform noilor legi
Răspuns la discuția Asigurare auto
Va multumesc . Dar idea amicului meu era sa fac doar un act de vanzare cumparare , fara sa mai fac si alte acte :RAR , inregistrare la fisc.
Buna ziua .
De cand sa scumpit asigurarea auto toti tineri platesc foarte mult .
Acum cateva zile cineva ma rugat sa-l ajut sa faca un contract de vanzare cumparare a masini pe care o detine cu mine si doar atat , si sa fac asigurarea auto pe numele meu .
Va rog sa-mi spuneti cat de legal este si ce consecinte poate avea acest lucru .

Discuție Rate masina
Buna ziua sora mea locuieste in Italia de 10 ani si are acte de rezidenta . Acum trei luni a facut un credit sa achizitioneze o masina printr-un dealer de masini si masina nu a mai primit-o . Firma a intrat in faliment dar sora mea este obligata sa plateasca ratele la banca .Cei de la firma cu care a semnat pentru masina spun ca asta este situatia si nu au ce face . Banca spune ca este obligata sa plateasca ratele in continuare chiar daca nu a primit masina ca cei de la dealer si-au primit banii. Ce poate sa faca in aceasta situatie ?
Discuție Mostenire
Buna ziua, vreau sa va intreb daca moare tatal si ramane mama cu fiica intr-un apartament si mama vrea sa -l lase fiicei dar fara drept de a-l instraina pana la moartea ei poate ? Mama este divortata de cel ce a decedat si in urma procesului de partaj mama a castigat apartamentul si l-a lasat pe fostul sot sa locuiasca in apartament in continuare . Cum se poate proceda ?
Va multumesc !
Discuție Bonuri de masa
Buna ziua sotia mea sa angajat la o firma de confectii lucreaza doar de 19 zile si a primit salariu si bonuri de masa . Bonurile de masa nu le-a primit toate pe motiv ca se impoziteaza . Este legal sa se impoziteze bonurile de masa ? Le-a fost promis ca daca lucreza si sambata le mai dau cate un bon de masa pentru fiecare sambata lucrata, este posibil asa ceva ?
Răspuns la discuția Contract de munca
Ce legi ma pot apara daca fac reclamatie la I.T.M. ? I-mi pot pastra locul de munca daca nu sunt de acord cu deciziile firmei ?