avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca

Lucrez intr-un service mecanic auto reprezentanta unui nume puternic in domeniul auto si doresc sa cer renegocierea contractului de munca . Va rog sa ma ajutati cum sa procedez sau un model . Particip la toate cursurile organizate si le promovez cu bine asigur si service 24 particip la toate activitatile firmei ,i-mi respect contratul actual dar cred ca merit mai mult . In actualul contract este specificat ca primesc salariu brut plus 30 % din profit ,dar cei din profit nu-i mai primesc de ceva timp pe motiv ca este decizie interna pe care nu am vazuto. Va multumesc si astept sfatul dumneavostra .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:06, 16 Octombrie 2012
Ati semnat vreun act aditional prin care v-ati angajat sa ramaneti o perioada de timp in schimbul participarii la cursuri?
Decizia interna nu are cum sa-si produca efectele , intrucat in c.i.m. aveti asa ceva prevazut ... pentru a nu se mai acorda acel procent de 30% trebuia incheiat un act aditional la c.i.m.
Nu am nici un act aditional care sa specifice modificarea c.i.m. in legatura cu cei 30 %, cu cursurile organizate de firma la care particip sunt obligat sa nu plec timp de trei ani de la ultimul curs si nu am voie sa le refuz. Am fost la I.T.M. si mi-au spus sa fac o plangere s-au sa actionez in instanta.Asta atrage consecinte pierderea locului de munca. Vreau daca se poate sa ma inscriu intr-un sindicat national s-au intrenational nu stiu cum sa fac . Va rog ajutatima daca se poate multumesc.
Ultima modificare: Marți, 16 Octombrie 2012
rusiconstanti, utilizator
Nici inscrierea intr-un sindicat nu va poate ajuta prea mult ... depuneti mai intai sesizarea la ITM si apoi in functie de rezultat puteti actiona in instanta pe angajator...sau le puteti face pe amandoua concomitent...
Ce legi ma pot apara daca fac reclamatie la I.T.M. ? I-mi pot pastra locul de munca daca nu sunt de acord cu deciziile firmei ?

Alte discuții în legătură

Probleme sindicale dascalumihaita64 dascalumihaita64 buna ziua ! Directorul unitatii obliga pe membrii de sindicat sa iasa din actualul sindicat . A infiintat alt sindicat , ii obliga sa adere la noul ... (vezi toată discuția)
Termen raspuns reclamatie titisoru titisoru astazi am facut o reclanatie in scris unei banci...care este termenul legal de raspuns si care ar fi legea care guverneaza aest subiect ? constantin (vezi toată discuția)
Nu am primit răspuns la plângere RPDiana RPDiana Buna ziua, La finele anului 2018 , am facut o plangere ( cu nr de inregistrare ) la adresa primarieie din comuna in care lcuiesc, vis a vis de niste stalpi ... (vezi toată discuția)