avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca

Lucrez intr-un service mecanic auto reprezentanta unui nume puternic in domeniul auto si doresc sa cer renegocierea contractului de munca . Va rog sa ma ajutati cum sa procedez sau un model . Particip la toate cursurile organizate si le promovez cu bine asigur si service 24 particip la toate activitatile firmei ,i-mi respect contratul actual dar cred ca merit mai mult . In actualul contract este specificat ca primesc salariu brut plus 30 % din profit ,dar cei din profit nu-i mai primesc de ceva timp pe motiv ca este decizie interna pe care nu am vazuto. Va multumesc si astept sfatul dumneavostra .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:06, 16 Octombrie 2012
Art.51 din Cosntitutie - Dreptul de petitionare
(1) Cetatenii au dreptul sa se adreseze autoritatilor publice prin petitii formulate numai în numele semnatarilor.
(2) Organizatiile legal constituite au dreptul sa adreseze petitii exclusiv în numele colectivelor pe care le reprezinta.
(3) Exercitarea dreptului de petitionare este scutita de taxa.
(4) Autoritatile publice au obligatia sa raspunda la petitii în termenele si în conditiile stabilite potrivit legii.

Art. 18 Legea nr.108/1999:
Inspectorii de munca sunt obligati:
....
c) sa pastreze confidentialitatea oricarei reclamatii care semnaleaza nerespectarea prevederilor legale în domeniul reglementat de prezenta lege si sa nu dezvaluie conducatorului persoanei juridice si persoanei fizice sau reprezentantului acestora faptul ca inspectia a fost efectuata ca urmare a unei reclamatii.
...

Referitor la pastrarea locului de munca este greu de precizat daca sau nu il veti pastra in conditiile in care nu sunteti de acord cu deciziile angajatorului ... posibil da, posibil nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme sindicale dascalumihaita64 dascalumihaita64 buna ziua ! Directorul unitatii obliga pe membrii de sindicat sa iasa din actualul sindicat . A infiintat alt sindicat , ii obliga sa adere la noul ... (vezi toată discuția)
Termen raspuns reclamatie titisoru titisoru astazi am facut o reclanatie in scris unei banci...care este termenul legal de raspuns si care ar fi legea care guverneaza aest subiect ? constantin (vezi toată discuția)
Nu am primit răspuns la plângere RPDiana RPDiana Buna ziua, La finele anului 2018 , am facut o plangere ( cu nr de inregistrare ) la adresa primarieie din comuna in care lcuiesc, vis a vis de niste stalpi ... (vezi toată discuția)