avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Asigurare auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Asigurare auto

Buna ziua .
De cand sa scumpit asigurarea auto toti tineri platesc foarte mult .
Acum cateva zile cineva ma rugat sa-l ajut sa faca un contract de vanzare cumparare a masini pe care o detine cu mine si doar atat , si sa fac asigurarea auto pe numele meu .
Va rog sa-mi spuneti cat de legal este si ce consecinte poate avea acest lucru .

Cel mai recent răspuns: ContSters324606 , utilizator 20:07, 2 Octombrie 2014
pai , este foarte legal , si totodata intrati in posesia unui autoturism(mare noroc a dat peste dumneata) , dar acum...urmeaza toate cele rele .
incepem cu impozitul , care nu este asa mare , dar , fiind proprietar , trebuie sa-l platiti .
apoi , RCA-ul respectiv , trebuie facut anual , si optional CASCO .
trebuie neaparat si o vigneta(fosta taxa Basescu) , ca fara dansa , nu aveti voie sa circulati pe drumurile patriei noastre ....ce s zicem ceva cheltuiala trebuie facuta .
acum , partea cea mai "nasoala" , daca soferul va merge fara vigneta , amenda va venii la proprietar , adica la dumneata , daca mai si circula putin beut , s-ar putea sa raspundeti putin penal pentru ca ati cedat volanul unui cetatean turmentat , daca masineta , este implicata in vreo infractiune , tot proprietarul va trebuii sa dea cu subsemnatul prima si prima data....in fine acestea sunt doar cateva aspecte , dar mu trebuie luate ca atare , poate omul e de buna credinta si isi asuma intreaga raspundere .
cum zice si popa si ofiterul starii civile : " la bine si la rau !"
Va multumesc . Dar idea amicului meu era sa fac doar un act de vanzare cumparare , fara sa mai fac si alte acte :RAR , inregistrare la fisc.
eeee.... am lasat partea cu RAR-ul sa vad daca intrevine cineva , dar vad ca sunteti bine informat .
dar oare , nu este la mintea cocosului !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte auto, masina neinmatriculata, legal fara rar. Georgiana 99 Georgiana 99 Buna ziua, urmeaza sa cumpar o masina inmatriculata in Spania, proprietarul fiind roman, masina circula in Romania cu numere de Spania, urmeaza sa merg sa ... (vezi toată discuția)
Asigurare casco instrainare alinaflorentina123 alinaflorentina123 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pe urmatoarea speta: - am cumparat un auto prin contract de vanzare cumparare din Romania; vechiul ... (vezi toată discuția)
Masina inmatriculata doar fiscal ilmir1 ilmir1 Am o situatie ciudata si nu stiu cum ii dau de cap, poate ma ajutati. Doresc sa cumpar o masina. In actele masinii apare un alt proprietar. Adica cel de la ... (vezi toată discuția)