avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Acte Auto, Masina neinmatriculata, legal fara RAR.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Acte Auto, Masina neinmatriculata, legal fara RAR.

Buna ziua, urmeaza sa cumpar o masina inmatriculata in Spania, proprietarul fiind roman, masina circula in Romania cu numere de Spania, urmeaza sa merg sa facem contractul de vanzare cumparare, dupa trebuie eu sa ma descurc sa-mi scot numere rosii si sa fac demersurile pentru inmatriculare si mers la registrul auto roman pentru verificare auto .
Problema mea este ca masina are probleme destul de costisituare la motor si la instalatie electrica iar momentan nu dispun de banuti ca sa fac reparatia in timp util pana ajung cu masina in RAR, imi puteti spune va rog cat timp pot tine masina in Romania LEGAL fara sa o duc la RAR, si care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez . Proprietarul masinii mi-a spus clar ca aceasta masina nu o sa treaca rar-ul cu problemele la motor si la instalatia electrica si ca trebuie sa le repar, dar alte detalii nu am primit.
Sunt femeie si este prima masina pe care o cumpar, stiu ca-mi pot scoate 3 randuri de numere rosii, dar nu stiu cat timp pot circula cu ele, De exemplu daca cumpar masina luna aceasta cat timp am la dispozitie sa merg cu ea la rar, eu as putea sa strang banutii pentru reparatie intr-un termen de aproximativ 6 luni, intrebarea mea este, ce fac cu masina in tot acest timp, o tin cu numere rosii si daca da cat de legal este ?

Sper sa fie cineva dispus sa-mi raspunda, va multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:36, 24 Mai 2020
Puteți să o țineți cât vreți fără RAR, dar nu veți circula cu ea. Numerele roșii sunt valabile 3 luni în total. N-o să vă întreb de ce vă cumpărați o mașină nefuncțională
ar trebui sa mergeti cu ea la un sevice, poate problemele sunt serioase incat sa nu o reparati sau nu pe bani putini..
sunt atatea masini pe piata.. ati ales ca tocmai prima sa fie un harb cu nr straine, fara rar si probabil nici itp ?
Anterior desfasurarii demersurilor pentru incheierea formalitatilor de achizitie vehicul faceti efortul si apelati la persoana specializata care va poate comunica concret problemele si ulterior puteti analiza daca in raport de costuri remedieri deficientelor renteaza achizitia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala inselaciune auto Saimir Saimir Buna ziua, Am cumparat in urma cu o saptamana [editat]un autoturism, la care mi s-a spus din partea vanzatorului ca masina nu are probleme tehnice, sau ... (vezi toată discuția)
Vw polo sub sechestru in italia Petrica Popa Petrica Popa In 31 august 2018 am Cumparat o Masina VW polo cu numere rosii provizorii de Bacau si RAR efectuat in Bacau in 30 August. Am facut toate actele necesare pentru ... (vezi toată discuția)
Numere rosii-rovinieta ady_sipos ady_sipos buna ziua,ar putea sa-mi spuna cineva exact daca e nevoie de rovinieta cu numere provizorii?daca da in ce conditii-numai la iesirea din localitate ,ori pe ... (vezi toată discuția)