avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Activitate irinamanoliu

Activitate irinamanoliu

Multumesc mult pentru raspuns. In cazul in care persoana nu vrea sa vina sa semneze de primire la notar, ce pot face?
Buna ziua,

In urma unui proces de iesire din indiviziune, a fost emisa o sentinta prin care garsoniera (sector 6) a fost atribuita in favoarea mea, in schimbul platii sultei catre persoana care detine o parte din garsoniera. Pentru a intabula toata garsoniera pe numele meu am vazut ca sunt necesare urmatoarele acte de proprietate:

d) in cazul dobandirii prin Judecatorie, in baza unei sentinte civile:
- sentinta civila cu mentiunea definitiva si irevocabila - copie conforma cu originalul (duplicat) emis de Judecatorie;
- dovada achitarii sultei (daca exista) - copie legalizata.

Daca fac plata prin virament bancar, ce constituie dovada achitarii sultei? Este suficient ordinul de plata cu mentiunea plata sulta conform horararii judecatoresti nr../2017?

Multumesc,

Irina M
Răspuns la discuția Atacare testament
Ce inseamna sa blochez Cartea Funciara. Ea are deja intabularea pe numele ei. Si eu nu sunt mostenitor prin linie de sange. Persoana mostenita este bunica vitrega, sotia bunicului meu (ruda de sange).
Cum as putea ataca un testament facut in favoarea unei terte persoane de catre bunica mea vitrega (era diagnosticata la acea data cu Alzheimer). Eu am un testament facut in 1994 in favoarea mea. Intre timp persoana a facut succesiunea dupa bunica mea. Multumesc!

Multumesc pentru lamuriri. Problema este ca este vorba de o garsoniera si nu cred ca putem face iesirea din indiviziune, nu avem cum sa o impartim. Am incercat sa o vindem in comun si nu ne intelegem (vrea o suma mult prea mare). Pentru a prelua integral garsoniera vrea o suma cu mult peste pretul piatei (de 2.5 ori). Deci daca se poate mediere in conditiile acestea, ar fi OK.
Imi puteti da detalii despre aceasta perspectiva? Cam ce ar presupune, cat ar costa si unde gasesc un astfel de mediator. Multumesc!
Cam cat ar dura un astfel de proces? Si care ar fi costurile? Multumesc!
Multumesc de raspuns. Daca aleg a doua varianta, cat ar trebui sa-i platesc? La valoarea ceruta de el, la valoarea pietei sau la o valoare calculata de instanta?
Vreau sa vand o proprietate (am 6/8 din proprietate) si persoana cu 2/8 nu vrea sa vanda. Ce posibilitati am in acest caz? Multumesc!