avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce constituie dovada achitarii sultei?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce constituie dovada achitarii sultei?

Buna ziua,

In urma unui proces de iesire din indiviziune, a fost emisa o sentinta prin care garsoniera (sector 6) a fost atribuita in favoarea mea, in schimbul platii sultei catre persoana care detine o parte din garsoniera. Pentru a intabula toata garsoniera pe numele meu am vazut ca sunt necesare urmatoarele acte de proprietate:

d) in cazul dobandirii prin Judecatorie, in baza unei sentinte civile:
- sentinta civila cu mentiunea definitiva si irevocabila - copie conforma cu originalul (duplicat) emis de Judecatorie;
- dovada achitarii sultei (daca exista) - copie legalizata.


Daca fac plata prin virament bancar, ce constituie dovada achitarii sultei? Este suficient ordinul de plata cu mentiunea plata sulta conform horararii judecatoresti nr../2017?

Multumesc,

Irina M
Cel mai recent răspuns: irinamanoliu , utilizator 12:40, 27 Februarie 2018
Va trebuie extras bancar ci dovada platii si specificatia banilor+declaratie notariala data de persoana beneficiara a sultei.
Multumesc mult pentru raspuns. In cazul in care persoana nu vrea sa vina sa semneze de primire la notar, ce pot face?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitate legala plata sulta maria2010 maria2010 In urma unui partaj judiciar a fost emisa o sentinta definitiva si irevocabila in urma careia imobilul si terenul supus partajului a fost atribuit unei ... (vezi toată discuția)
Cadastru/intabulare fara plata sulta misupatrik misupatrik Buna ziua, Am incheiat un proces de iesire din indiviziune, avem sulta fixata de instanta pentru persoana respectiva, de care nu putem sa dam (plecata de 25 ... (vezi toată discuția)
Cum se poate face cartea funciara silvester1 silvester1 am chemat pe cei de la primarie pentru a face masuratorile in vederea intocmirii cartii funciare.au venit au masurat,au zis ca trebuie luata masuratoarea prin ... (vezi toată discuția)