avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Atacare testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Atacare testament

Cum as putea ataca un testament facut in favoarea unei terte persoane de catre bunica mea vitrega (era diagnosticata la acea data cu Alzheimer). Eu am un testament facut in 1994 in favoarea mea. Intre timp persoana a facut succesiunea dupa bunica mea. Multumesc!

Cel mai recent răspuns: irinamanoliu , utilizator 16:58, 18 Martie 2013
Aveti acte medicale cu acea bola? Ati acceptat in termen mostenirea? Trebuie sa actionati urgent pt a bloca Cartea Funciara, altfel chiar nu mai aveti nici o sansa.
Eu am un testament facut in 1994 in favoarea mea.




Acţiunea în reducţiunea testamentului, este o acţiune personală şi patrimonială, prescriptibilă în termenul general de 3 ani prevăzută de art. 3 din Decretul nr. 167/1958, în situaţia în care moştenitorii rezervatari nu se află în posesia obiectului reducţiunii. Termenul de prescripţie începe să curgă de la data deschiderii succesiunii, când se naşte dreptul la acţiune al moştenitorilor rezervatari.
Ce inseamna sa blochez Cartea Funciara. Ea are deja intabularea pe numele ei. Si eu nu sunt mostenitor prin linie de sange. Persoana mostenita este bunica vitrega, sotia bunicului meu (ruda de sange).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament bogdanptr bogdanptr Buna ziua, Sora bunicii mele mi-a facut un testament la notariat pentru 2 spatii comerciale pe care le-a mostenit (tot prin testament) in timpul casatoriei ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare iuli113 iuli113 Bunica prietenei mele a decedat si a lasat intreaga sa avere prin testament sotului ei chiar daca ei au 2 fiice care traiesc,in momentul de fata una dintre ... (vezi toată discuția)
Atacare testament criscorina criscorina Buna ziua, Unchiul meu pe care il ingrijim ne-a lasat mie si familiei mele prin testament toate bunurile mobile si imobile. Dansul nu a avut copii si ... (vezi toată discuția)