Buna ziua,
Unchiul meu pe care il ingrijim ne-a lasat mie si familiei mele prin testament toate bunurile mobile si imobile. Dansul nu a avut copii si mentionez ca eu sunt nepoata de nepot (mama tatalui meu a fost sora cu dansul). Rugamintea mea este sa imi spuneti daca se poate ataca testamentul si de catre cine? (mentionez ca nepoti asa cum sunt eu mai are de le ceilalti frati ai tatalui meu, noi il ingrijim si stam cu dansul de mai bine de 12 ani, avem si domiciliul la aceeasi adresa). Dansul mai este in viata si ne intebam daca ar trebui adaugat ceva act langa testament pentru a nu avea probleme dupa moartea dansului.
Acţiunea în reducţiunea testamentului, este o acţiune personală şi patrimonială, prescriptibilă în termenul general de 3 ani prevăzută de art. 3 din Decretul nr. 167/1958, în situaţia în care moştenitorii rezervatari nu se află în posesia obiectului reducţiunii.
Termenul de prescripţie începe să curgă de la data deschiderii succesiunii, când se naşte dreptul la acţiune al moştenitorilor rezervatari.
Sunt mostenitori rezervatari sotul supravietuitor, descedentii si ascendentii privilegiati (parintii)
Daca unchiul dumneavoastra nu avut nimic din cele mentionate, nu aveti de ce sa va faceti griji.
Adevarat, e precizat in testament: "nu am mostenitori rezervatari deoarece sunt vaduv, copii nu am iar parintii mei sunt decedati". Deci credeti ca e in regula?
Apoi daca omul nu are copii (descendenti adica), mama, tata (ascendenti adica) si nici sotie, caci doar acestia se pot cot constitui in "rezervatari", atunci nu ar mai putea nimeni sa atace testamentul, deci da, lucrurile par a fi in regula.
Mostenire
Elenauntean
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: un unchi a decedat luna trecuta, a lasat prin testament notarial intreaga avere, impartita jumatate ... (vezi toată discuția)
Testament
bogdanptr
Buna ziua,
Sora bunicii mele mi-a facut un testament la notariat pentru 2 spatii comerciale pe care le-a mostenit (tot prin testament) in timpul casatoriei ... (vezi toată discuția)