avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1830 soluții astăzi
Forum Activitate ale15

Activitate ale15

Am reușit! Mulțumesc mult :)


Manuela Rășină a scris:

Bună ziua,

Trimiteți-mi textul întrebării prin mesaj privat.
Mulțumesc.

Bună ziua!
Caut de câteva zile pe forum informații, idei, răspunsuri, însă am decis totuși, sa cer un răspuns "personalizat", direct la situația mea.
Așadar : o companie de IT aflata în Franța, îmi propune un job online, eu fiind în România.
Jobul presupune redactarea de documente, emailuri, telefoane și alte task-uri ce pot fi realizate de la distanta. Ar trebui sa fac asta sub forma de PFA sau II (din ce găsit pe forum) însă nu știu pe care sa o folosesc. Care implica mai puține costuri și care se potrivește mai bn activității mele.
Eu voi avea un salar fix, din care îmi voi plăti impozitele, taxele, CAS - ul și ce mai trebuie. Așadar, as alege varianta cea mai "economica"
Inca un detaliu de precizat : momentan, sunt angajata în România si beneficiez de Stimulent de inserție.
Cum fac sa îl păstrez după schimbarea jobului? Știu ca nu trebuie sa existe întreruperi, nu asta e problema. Faptul ca nu voi mai fi angajata nu îmi pune probleme?
Deci nu mi-a apărut ca și acum, acel mesaj de confirmare.
Și nu apare nici La "întrebările mele"
Am redactat o întrebare, însă cred ca aceasta nu s-a postat.
Ar trebui sa apare undeva "în așteptare"? Mulțumesc
pe titlul de proprietate sunt trecuti ca mostenitori bunica mea si fratele ei, dar acesta din urma a primit deja alt teren, deci la intelegere, a renuntat la dreptul sau asupra acestui teren, iar in actul de proprietate terenul e trecut extravilan arabil
asadar nu ar trebui sa intampin probleme la succesiune
cat despre "deshidere" nu inteleg despre ce deschidere e vb, in titlu nu scrie nimic despre asta
terenul are o granita drumul european, iar alta linia de cale ferata
doar un singur examen si devi mediator???
dupa sustinerea acestui examen esti mediator autorizat?
as vrea sa fac cursul, dar mi-e frica sa nu ma trezesc apoi ca mai trebuie sa dau un alt examen sau sa lucrez cu un mediator cu vechime o perioada si multe altele....
daca puteti, va rog sa imi raspundeti clar deoarece am incercat deja sa citesc articole de lege si nu am gasit raspuns la intrebarea mea.
multumesc
Buna.
Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o privinta.
Bunica mea detine un teren la tara (12ari), la iesirea din sat. Acesta nu este intabulat, dar are ceva acte (imi cer scuze, dar nu pot sa va spun despre ce acte este vorba), potrivit carora terenul, extravilan, este al matusii ei decedate.
Acum eu as dori sa pastrez acest teren pt mine, pt a-mi costrui o casa acolo.
Vis-a-vis de acesta mai sunt construite case, deci ma gandeam ca nu ar fi greu sa obtin autorizatia.
Va rog sa imi spuneti care sunt actele necesare, si cam cat m-ar costa, pt a putea sa imi costruiesc o casa acolo. Daca l-as vinde nu as obtine mai mult de 4000euro pe el, deci ma gandeam ca poate mi se merita mai mult sa il pastrez.
Va multumesc
Buna.
Va rog sa imi spuneti daca este legal sa imi iau concediu fara salar, pe o perioada de 1 an de la actualul loc de munca, pt a ma angaja, pe o perioada de 1an, la o alta firma.
Cea de a 2-a firma ma preseaza sa incep serviciul in 6 zile, iar din cate stiu nu pot sa demisionez fara acel preaviz de 15 zile. In plus, aceasta a 2-a firma imi ofera un post pe perioada determinata. Va multumesc