avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata

Buna.
Va rog sa imi spuneti daca este legal sa imi iau concediu fara salar, pe o perioada de 1 an de la actualul loc de munca, pt a ma angaja, pe o perioada de 1an, la o alta firma.
Cea de a 2-a firma ma preseaza sa incep serviciul in 6 zile, iar din cate stiu nu pot sa demisionez fara acel preaviz de 15 zile. In plus, aceasta a 2-a firma imi ofera un post pe perioada determinata. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:42, 26 August 2011
Da, exista aceasta posibilitate si este legala...puteti incerca o cerere de incetare a raportului de munca cu acordul partilor (art.55 lit.b C.mun,), situatie in care nu se acorda preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie napoleonul napoleonul Buna! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: doresc sa demisionez la zi cu acordul partilor, art.55 lit.b Codul Muncii; dar din cate demisii au fost ... (vezi toată discuția)
Desfacere contractului de munca janos87 janos87 Sunt angajat pe perioada determinata de 3 luni, dar as dori sa demisionez mai repede care sunt problemele, ce pot aparea daca angajatorul nu-l vrea sa ... (vezi toată discuția)
Preaviz si concediu de odihna claudia_mirela84 claudia_mirela84 Am primit, azi,o oferta de munca pe care am acceptat-o. Maine trebuie sa imi anunti seful de decizia luata si evident de faptul ca demisionez. Nu stiu insa cum ... (vezi toată discuția)