avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Activitate zahariaxtian

Activitate zahariaxtian

Buna ziua,

Imobilul in care locuiesc are acces de pe un drum privat, detinut in coproprietate, cota 1/30, cu ceilalti locuitori de pe strada.

As dori sa stiu daca impreuna cu acestia (sau cu o parte dintre ei) putem infiinta o asociatie de proprietari pentru administrarea drumului detinut in comun, iar in caz afirmativ, care ar fi pasii.

Multumesc
Buna ziua,

Detin in coproprietate indiviza cota 1/30 un drum privat utilizat pentru a avea acces la locuinta mea. Recent impreuna cu o mare parte dintre coproprietari am dorit sa demaram mai multe lucrari pentru a ne imbunatati drumul. Printre aceste lucrari enumar o parte dintre ele pe care le-am dori realizate cu prioritate:
- bariera de acces cu telecomanda
- asfaltare
Am intrebat la primaria de care apartin, la departamentul Urbanism despre pasii pe care ar trebui sa ii urmez si cei de acolo mi-au spus ca pentru ambele situatii am nevoie de acordul in fata notarului de la toti cei 29 de coproprietari inainte de emiterea oricarei autorizatii de constructie. Acest lucru este imposibil, avand in vedere ca de cativa dintre ei nu se stie nimic de 10-20 de ani.

As dori sa stiu daca acest raspuns de la primarie este in conformitate cu legislatia in vigoare si care ar fi pasii urmatori daca rezolvarea ar fi alta?

Multumesc
In situatia in care pe acest cont au fost postate date care au fost obtinute in urma unui acces neautorizat intr-unul din conturile dvs de e-mail, facebook, etc...atunci s-ar putea pune problema unei infractiuni de acces fara drept la un sistem informatic, in concurs cu transfer neautorizat de date informatice, fapte prev si ped. de legea 161/2003... In cazul in care, insa, datele postate pe profilul fals de facebook au fost publice (luate de pe profilul original de facebook, de pe net, etc etc), atunci nu se poate vorbi de o infractiuni informatica. Din pacate legislatia romaneasca, cu precadere cea care reglementeaza criminalitatea informatica, nu pedepseste furtul de identitate. asadar ceea ce puteti face, este sa va adresati serviciului de asistenta de la facebook, raportand un abuz..(trebuie sa fie o optiune pe undeva, din cate tin eu minte, pe pagina falsa de facebook).
In speranta ca v-am raspuns la solicitare, va stau la dispozitie si alta data, pe probleme de criminalitate informatica