avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Detin in coproprietate indiviza cota 1/30 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Detin in coproprietate indiviza cota 1/30 un drum ...

Buna ziua,

Detin in coproprietate indiviza cota 1/30 un drum privat utilizat pentru a avea acces la locuinta mea. Recent impreuna cu o mare parte dintre coproprietari am dorit sa demaram mai multe lucrari pentru a ne imbunatati drumul. Printre aceste lucrari enumar o parte dintre ele pe care le-am dori realizate cu prioritate:
- bariera de acces cu telecomanda
- asfaltare
Am intrebat la primaria de care apartin, la departamentul Urbanism despre pasii pe care ar trebui sa ii urmez si cei de acolo mi-au spus ca pentru ambele situatii am nevoie de acordul in fata notarului de la toti cei 29 de coproprietari inainte de emiterea oricarei autorizatii de constructie. Acest lucru este imposibil, avand in vedere ca de cativa dintre ei nu se stie nimic de 10-20 de ani.

As dori sa stiu daca acest raspuns de la primarie este in conformitate cu legislatia in vigoare si care ar fi pasii urmatori daca rezolvarea ar fi alta?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 19:11, 7 August 2021
Legislatia in vigoare este tulbure si greu de inteles, iar daca incercati sa o deslusiti se pot intampla accidente. Ar fi o sansa sa incercati prin asociatia respectiva, iar daca nu, ultima varianta este suplinirea consimtamantului in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cale de acces/drum de servitute Stefanlcs Stefanlcs Buna ziua,am si eu o intrebare in legatura cu un drum de servitute ,in cartea funciara este drum de acces cota parte de 18,22% din suprafata indiviza de 47 mp ... (vezi toată discuția)
Buna seara. sunt in cautarea unui sfat avizat in legatura cu ... solobru solobru Buna seara. Sunt in cautarea unui sfat avizat in legatura cu o situatie ce am sa v-o descriu in continuare. Am achizitionat un teren, inclusiv drum acces ... (vezi toată discuția)
Spațiu comercial cu intrare de pe drum de servitute cu 7 proprietari. este nevoie de acordul tuturor pentru autorizația de construire sau de funcționare? ion.u ion.u Buna ziua, Impreuna cu alti 7 proprietari avem locuinte insiruite cu acces din drumul de servitute proprietate comuna cota de 1/7 fiecare. Proprietarul ... (vezi toată discuția)