avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Activitate adrianaclaudia85

Activitate adrianaclaudia85

Avand în vedere obiectul principal de activitate al societăţii : 7911 Activităţii ale agenţiilor turistice şi având autorizate spre desfaşurarea activitaţii şi codurile : 7990, 4791, 8230, 9329, va rog să îmi comunicaţi :

În cazul în care se doreşte, momentan, doar desfăşurarea activităţii secundare autorizate prin CAEN 7990 , este posibil, fără încălcarea prevederilor legale aplicabile funcţionării agenţiilor de turism, vanzarea DOAR de : bilete de avion, rezervari de cazare la hotel, inchirieri auto, revanzarea biletelor de autocar a diferitilor transportatori, FARA A DETINE licenta de turism si asigurarea de insolvabilitate in cazul falimentului agentiei de turism ?
Buna seara,
As dori sa stiu daca in actul constitutiv de infiintare a unui SRL se poate trece ca si obiect principal CAEN 7990 iar activitate secundara 7911 ( in ideea in care in timp societatea ar trece la revanzarea de pachete turistice ?)
Va multumesc
Buna seara,
Va rog sa aveti amabilitatea de a ma lamuri in urmatoarea situatie : doresc sa infiintez un SRL al carui obiect de activitate sa cuprinda IN MOD SPECIAL :
-vanzarea de bilete de avion
-vanzarea de bilete de autocar pentru diversi transportatori
Ca si activitati secundare as mai lua in calcul si activitatea de rezervari la hotel, rent-a-car si asigurari medicale de calatorie si RCA.
In aceasta situatie, codul CAEN potrivit este 7990 ? Am nevoie de brevet, licenta de turism si asigurare de insolvabilitate ca si in cazul CAEN 7911 si 7912 ?
Pentru partea de asigurari, in masura in care am contract de agent cu un Broker, este nevoie sa se treaca in Actul Constitutiv un CAEN secundar ? Pentru comisionul cedat in cazul vanzarii de bilete de autocar se plateste TVA chiar daca sunt servicii de transport extern ? Dar in cazul biletelor de avion ?
De asemenea as mai dori sa stiu, la infiintarea societatii, aceasta de declara ca fiind neplatitoare de TVA si referitor de impozit, se poate alege ca plata impozitului sa se faca pe profit ?

Va multumesc anticipat
Buna ziua.
Doresc sa infiintez un S.R.L. al carui obiect principal de activitate sa fie vanzarea biletelor de calatorie in trafic intern si international in numele transportatorilor pe baza de comision.
In acest caz :
-Pentru comisionul incasat se va plati TVA ?
-Care este codul CAEN in baza caruia poate lua fiinta societatea ?
-In baza aceluiasi cod CAEN societatea va putea vinde si BILETE DE AVION ? - sau in acest caz ar trebui sa existe licenta de turism si implicit Asigurare de insolvabilitate ?
-Se pot intermedia si servicii de asigurari medicale si auto (RCA) ?
Mentionez ca intreaga activitate se va desfasura strict in mediul online, atat rezervarea de bilete de autocar, avion sau incheierea de asigurari.
Toate aceste servicii se pot incadra intr-o singura clasa CAEN ?
Cu stima,
Va multumsc anticipat
multumesc pentru raspuns=D>
Buna ziua.
La locul de munca am beneficiat de un curs de formare profesionala de aproximativ 20 zile in urma caruia am obtinut o diploma .
Acum dupa aproximativ 2 luni mi se aduce un act aditional incheiat cu data de 01.07.2011 prin care sa ma oblig a nu demisiona 3 ani de zile sau a restitui costurile cursului in caz contrar , insa nu este nicunde specificata suma de restituit.
Intrebarea mea este : pot fi obligata la despagubiri in cazul in care nu accept sa semnez anexa si imi dau demisia ? avand in vedere ca aceasta anexa si clauzele ei trebuiau sa mi fie aduse la cunostinta inainte de a incepe cursul ?!
Legea 53/2003 , art 17,alin 2, pct d) specifica faptul ca angajatorul are obligatia de a informa orice clauze ANTERIOR incheierii contractului de munca.