Pai aici e problema, nu apar in baza de date a CNPP si nici la ANAF.Angajatorul spune ca a trimis, ceilalti nu au primit.Asta spuneam, ca angajatorul numai are arhiva.
Buna ziua, in vederea depunerii dosarului de pensionare mi-am facut cont la CNPP si am descarcat declaratiile fiscale depuse de angajator, respectiv Primaria sectorului 5.. Din acele declaratii lipsesc 4 luni din 2005.Ca aceste luni sa fie adugate,angajatorul trebuie sa faca declaratie rectificativa ( asa mi-a comunicat CNPP ) dar angajatorul nu-mi da decat o adeverinta motivand ca nu exista copii ale declaratiilor fiscale si nici dischetele de atunci.Concluzia este ca am pierdut acea perioada? sau exista si o alta varianta de a le recupera?Multumesc anticipat.
In primul rand va multumesc pentru raspunsul promt. Este vorba despre intocmirea documentatiei pentru radierea a doua cladiri si alipirea a doua loturi ( cadastru / intabulare ).
Unde se depunde cererea scrisa in cazul acesta ? Sau cum ar trebui sa procedez ? Are rost sa depun si o plangere la politie ? Persoana care trebuia sa intocmeasca documentatia necesara este o persoana fizica autorizata, cum pot afla daca aceasta a avut angajati, poate acestia ma pot ajuta sa-mi recuperez prejudiciul.
Banca nu poate intervenii in aceasta situatie ? (am dovada platii si pot obtine o adeverinta de la ancpi care sa ateste faptul ca serviciile nu au fost prestate.)
Buna ziua, in urma cu aproximativ doua luni am angajat o doamna expert cadastrist pentru alipirea a doua terenuri, onorariul fiind achitat prin virament bancar.Doamna respectiva nu a apucat sa depuna actele deoarece a decedat Ce posibilitate am sa recuperez banii?Unde se depun actele?
Buna ziua,
Am cumparat din China produse in valoare de x monezi virtuale, de pe un site care accepta numai aceste monezi. Cand a ajuns coletul in tara, pentru ca pe factura scria contravaloarea in usd , de la vama mi s-a comunicat ca trebuie sa platesc tva-ul la contravaloarea in usd. Din cate stiam eu, pentru tranzactiile cu monezi virtuale nu se opreste tva. Cei de la curierat mi-au spus ca nu conteaza cu ce platesti si daca eu le spun articolul din lege unde scrie asa ceva imi returneaza tva-ul oprit.Am cautat dar nu am gasit decat reportaje.Puteti sa-mi spuneti daca aceste tranzactii sunt specificate undeva sau fiecare interpreteaza cum vrea?
Va multumesc.
Buna ziua.In anul 1991 am obtinut o scutire de impozit pe o locuinta in baza legii 341. La acea adresa am avut domiciliul pana in anul 2009, apoi mi-am schimbat domiciliu.Tot din 2009, la adresa unde am scutirea de impozit mi-am facut viza de resedinta in fiecare an, inclusiv anul acesta.( aici locuiesc efectiv )
am primit instiintare de la administratia financiara ca nu mai beneficiez de scutirea de impozit deoarece nu mai am domiciliul acolo....si am de platit aprox. 1800 ron...
Conform legii 341, Art. 5 (1) l)" scutirea de la plata taxelor si impozitelor pentru o locuinta din proprietate si terenul aferent acesteia, " nu ar trebui....ce pot sa fac?
Copilul minor are acelasi domiciliu cu parintii...deci copilul va fi pus in legalitate cu act de identitate provizoriu,la adresa la care sunt inregistrati parintii.