Buna ziua, in urma cu aproximativ doua luni am angajat o doamna expert cadastrist pentru alipirea a doua terenuri, onorariul fiind achitat prin virament bancar.Doamna respectiva nu a apucat sa depuna actele deoarece a decedat Ce posibilitate am sa recuperez banii?Unde se depun actele?
Despre ce fel de expertiza este vorba ?
In cadrul unei expertize tehnice judiciare, onorariul se depune in contul Biroului local pentru expertize tehnice judiciare, pe numele expertului. Recuperarea onorariului, in urma decesului expertului, se face prin cerere scrisa depusa la BLETJ.
Daca este vorba de o expertiza tehnica extrajudiciara (dvs. ati incheiat un contract de prestari servicii, in nume propriu cu expertul) si ati virat onorariul in contul expertului, recuperarea banilor in urma decesului expertului se complica. Puteti recupera banii numai de la mostenitori, dupa ce acestia fac succesiunea si dvs. le cereti in baza documentului de plata, sa fie de acord cu recuperarea banilor, aflati in banca.
In primul rand va multumesc pentru raspunsul promt. Este vorba despre intocmirea documentatiei pentru radierea a doua cladiri si alipirea a doua loturi ( cadastru / intabulare ).
Unde se depunde cererea scrisa in cazul acesta ? Sau cum ar trebui sa procedez ? Are rost sa depun si o plangere la politie ? Persoana care trebuia sa intocmeasca documentatia necesara este o persoana fizica autorizata, cum pot afla daca aceasta a avut angajati, poate acestia ma pot ajuta sa-mi recuperez prejudiciul.
Banca nu poate intervenii in aceasta situatie ? (am dovada platii si pot obtine o adeverinta de la ancpi care sa ateste faptul ca serviciile nu au fost prestate.)
Asa cum banuiam este vorba de o expertiza extrajudiciara, nu de o expertiza dispusa de catre organul judiciar.
Datele despre persoana autorizata le puteti obtine de la emitentul autorizatiei. Nu vad ce amestec poate avea politia.
Recuperarea banilor pe care i-ati virat in banca nu se poate face decat asa cum am mentionat deja, in mesajul meu anterior.
Expertiza judiciara
dariad
In cazul unei expertize judiciare topografice/cadastrale, ordonata de instanta intr-un proces cu obiect fond funciar, deci cu expert numit de instanta, nu ... (vezi toată discuția)