avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Activitate tudor12345

Activitate tudor12345

Mul'umesc pentru r[spuns.
Înţeleg, deci, că persoana respectivă nu poate beneficia de acest stagiu potenţial.
Aş vrea însă să înţeleg şi eu la ce foloseşte această diferentă dinte ... şi ... care nu poate fi mai mare decât ...
Presupunem că eu conform art. 75 primesc 3.5 ani stagiu potenţial.
Ce înseamnă asta? Îmi dau bani ca şi cum aş fi muncit şi acei ani? Îmi prelungesc viaţa cu 3.5 ani? Art. 98 mă duce cu gândul la faptul că aş primi pe lângă cât merit conform legii pentru cât şi ce am lucrat şi ceva pentru ce aş fi putut muncii până la împlinirea stagiului complet de cotizare.(doar o supoziţie însă, nu consider că legislaţia în vigoare îmi explică la ce îmi foloseşte acest stagiu potenţial).
Se acordă un stagiu potenţial...
Nu înţeleg de niciunde cela ce şi cum se foloseşte acest stagiu potenţial.
Nici în norme nu am găsit explicaţii.
Mă puteţi ajuta să înţeleg?
Mulţumesc

Am o persoană care conform Tabel nr. 3 are nevoie de un stagiu de cotizare de 25 de ani, însă nu are decât 23 de ani de cotizare.
Acest stagiu potenţial ajută cumva pentru această situaţie?
Conform art. 31 din Legea nr. 53/2003 perioada de probă este de cel mult 90, respectiv 120 zile.
În ce bază poate înceta cim fără preaviz, printr-o notificare scrisă după 6 luni pentru debutanţi?
Mul'umesc.
resustinerea examenului de licenta este cea mai mare dovada de incapabilitate a ministerului educatiei.
daca susti ca pot da licenta in alta parte cu studii neacreditate este ca si cum ai sustine ca pot da examen de licenta fara studii.
este o logica foarte simpla
toata lumea sustine ca era neacreditata, fara probe, dar cand se emite o asemenea absurbitate nimeni nu comenteaza.
toata lumea imi da ca motiv al neacreditarii un HG din 2007, cand eu am inceput studiile in 2005. nu trebuie sa fi avocat sa intelegi ca o lege emisa in 2007 nu poate decide acreditarea pentru anul I de studii 2005-2006.
În opinia mea, luân în considerare art. 56 lit. d şi art. 57 din Codul Muncii, sancţiunea ar fi încetarea cim.
Eu, sincer, ma astept la raspunsuri nefavorabile, insa le vreau. Sunt interesat care sunt institutiile care sunt obligate datorita indatoririlor acestora sa aibe un punct de vedere in privinta incadrarii unei persoane fara studii superioare pe un post ce necesita studii superioare. Eu sunt de parere ca cel putin Inspectia Muncii are obligatia de a imi oferii un raspuns concis, fara a imi propune sa ma interesez in alta parte. Ei sustin ca nu este de datoria lor sa cunoasca raspunsul la aceasta solicitare a mea, lucru care imi pare absurd. Inspectorul de munca care vine in control, cred eu, trebuie sa stie daca studiile mele erau acreditate sau nu pentru anul I de studii 2005-2006, pe vremea in care ARACIS exista doar pe hartie si inca nu avea sediu ori salariati.
Va rog sa imi spuneti daca am dreptate in privinta Inspectiei Muncii si daca exista si alte institutii care pot condamna incadrarea unei persoane fara studiile necesare postului ocupat.
Multumesc
Diploma de studii am, insa este contestata de Ministerul Educatiei.
FR Spiru Haret promotia 2008, se pune problema incadrarii mele la o institutie bugetara.
Nu sunt interesat de pareri asupra acreditarii (am invatat legislatia respectiva fara sa vreau, in plus am raspuns clar de la Ministerul Educatiei in aceasta privinta - nefavorabil).
Multumesc pentru ajutor.
Multumesc pentru raspuns.
Sunt absolvent al cursurilor unei facultati la FR, cursuri care sunt considerate de Ministerul Invatamantului... drept neacreditate. Urmare a acestui fapt urmaresc solicitatea a unor raspunsuri din care sa reiasa clar pozitia institutiilor abilitate sa controleze legalitatea incadrarii mele pe un post ce necesita studii superioare. Logic acestia trebuie sa cunoasca raspunsu solicitarii mele inainte ca eu sa o redactez. Practic si Ministerul Muncii... si Inspectia Muncii m-au indrumat catra Ministerul Educatiei... Ma gandesc insa ca inspectorul de munca nu isi va permite, la fel ca superiorii sai, sa imi propuna sa intreb Ministerul Educatiei daca cursurile absolvite erau acreditate, sa ii prezint raspunsul primit, iar el sa decida legalitatea incadrarii mele in baza acestui raspuns.
Va rog sa imi insiruiti institutiile care controleaza şi pot condamna încadrarea unei persoane fara studii superioare pe un post ce necesita studii superioare.
Va multumesc