avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Încetarea contractului de muncã fãrã preaviz dupã ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Încetarea contractului de muncã fãrã preaviz dupã 6 luni ca debutant

Conform art. 31 din Legea nr. 53/2003 perioada de probă este de cel mult 90, respectiv 120 zile.
În ce bază poate înceta cim fără preaviz, printr-o notificare scrisă după 6 luni pentru debutanţi?
Mul'umesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:50, 27 Iunie 2012
Nu exista nicio baza legala pentru asa ceva ... dupa 6 luni de activitate , incetarea c.i.m. se poate face:
a) de drept;
b) ca urmare a acordului părţilor, la data convenită de acestea;
c) ca urmare a voinţei unilaterale a uneia dintre părţi, în cazurile şi în condiţiile limitativ prevăzute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict de munca adamiulia adamiulia Buna ziua, am si eu o speta delicata la care nu am raspuns si poate imi puteti da dvs un sfat: o firma care abia si-a inceput activitatea , are un angajat ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca cata8 cata8 Un cim incheiat pe perioada determinata se poate incheia dupa 3 zile de absente nemotivate fara cercetare disciplinara? Multumesc! (vezi toată discuția)
Preaviz ContSters315461 ContSters315461 Buna ziua. Tocmai m-am angjat la o firma. Lucrez de 3 zile aici, dar vreau sa plec din motive personale. Trebuie sa respect perioada de preaviz tinand cont ... (vezi toată discuția)