avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Activitate mariusshogun

Activitate mariusshogun

freeelis a scris:

Nu este corect cum procedeaza acea societate .. acel contract se poate semna din august .. Acel contract se incheie in baza dispozitiilor Codului Civil.


1.Va multumesc mult. Si mai sunt multe nereguli. De exemplu in contract este trecut program 9-17 luni-vineri dar se lucreaza in ture, inclusiv de noapte si weekenduri. Condica insa se semneaza doar L-V.

2. Sau nu se da nimanui concediu de sarbatori, nici liber de sarbatorile legale.

3. In plus, se ameninta ca aplica masuri de retinere a 5-10 din salariu pana la 3 luni pentru dezordine la birou (cei care folosesc bucataria de exemplu). Stiti ce se poate face in aceste privinte? Cat de legale sunt fiecare din aceste 3 puncte? Si ce se poate face?

freeelis a scris:
Acel contract nu se inregistreaza ... se depun declaratii privind veniturile realizate

Deci daca nu se inregistreaza, poate fi semnat si incepand din August? Ce lege ar trebui sa citesc pentru mai multe detalii?

Vi se pare corect cum procedeaza firma? Cui ar trebui sa ma adresez pentru ajutor? Daca nu auzeam discutii intre colegi, nici nu as fi stiut ca trebuie eu sa-mi platesc contributiile singur.


olden a scris:n
nlegal le inapoiati banii ca nu vi se cuvin daca nu aveti un act sa faca dovada ca vi se cuvin.nnn


Cam greu de realizat. Si mai apare si intrebarea de ce au fost virati banii in cont de la inceput.
Asta am facut, insa de 3 saptamani mi se spune ca nu poate fi semnat, pentr u ca persoana imputernicita este peste hotare. Totusi, cred ca va fi incheiat acest contract - au incheiat si alti colegi dupa taraganari.

Dar daca se incheie, eu cum merg la Fisc sa declar, caci contractul va incepe din Decembrie si sunt 3 luni de necontributie? Este retroactiv?

Va multumesc!
Multumesc. Problema e ca acel contract de consultanta nu exista, nu a fost semnat inca.
Cum voi justifica salariul in valuta care intra de 3 luna in cont?
Buna ziua,

Lucrez la o multinatinala, reprezentata de un SRL in Romania. La angajare s-a negociat verbal un salariu care apoi a fost impartit in 2 parti:
1. salariul minim pe economie, in lei, virat intr-un cont, incheiat cu SRL din Romania, care plateste toate darile si contributiile catre stat.
2. o alta suma, in valuta, virata intr-un alt cont, care despre care angajatorul spune ca ar fi in baza unui contract de consultanta, contract insa pe care nu l-am semnat nici acum, la 3 luni de la angajare, desi banii vin luna de luna.

Intrebarea mea este, cum voi putea eu justifica acesti bani pentru a plati impozit la fisc? Si ce se intampla daca nu o fac, nu ar trebui sa fie sarcina angajatorului sa-mi plateasca contributiile? Va rog mult sa ma indrumati
Pai nu e din filme, in SUA, refuzul de a fi perchezitionat. Si eu sunt de parere ca discutiile cu un politist fac rau. Vedeti acel reportaj. Daca in calitate de martor ofiterul pune intrebari si descopera alta fapta ilegala?
Răspuns la discuția prostitutie
Cand vi s-au aratat convorbirile telefonice, ele era transcrise ca text sau inregistrari audio?
Buna ziua. Imi studiez drepturile. As vrea sa stiu, daca potrivit intelegerii mele a
Codului de procedura penala, Titlul III, Capitolul II, sectiunea VIII "Ridicarea de obiecte si inscrisuri.Efectuarea perchezitiilor", art. 101
Art. 101. - Organul de cercetare penala poate face perchezitii domiciliare cu autorizatia procurorului.
Perchezitia domiciliara se poate face fara autorizatia procurorului numai daca persoana la domiciliul careia urmeaza a se face perchezitia consimte in scris la aceasta.
In caz de infractiune flagranta, perchezitia domiciliara se efectueaza fara autorizatia procurorului.

inseamna ca 1. Politia nu poate veni la mine IN casa sa vada daca imi tin arma detinunut legal, in fiset metalic si daca eu ii dau voie, iar dansii gasesc ca nu detin arma astfel, imi semnez practic singur avertismentul sau amenda.

si 2. daca fur din buticul din colt si fug in casa, nu pot sa intre sa faca perchezitie, fiindca desi flagrant, neexistand un procuror, eu nu consimt in scris.


Totodata, art. 106 spune
Art. 106. - Perchezitia corporala se efectueaza de organul judiciar care a dispus-o, cu respectarea dispozitiilor art. 104 alin. 1, sau de persoana desemnata de acest organ.

deci, nu ma poate perchezitiona nimeni fara martori asistenti si fara a se legitima.

Acum, ce vreau sa stiu:
1. Ma poate perchezitiona un ofiter de politie in civil, uniforma sau jandarm doar pentru ca vrea sau are impresia ca detin obiecte ilegale, chiar daca se legitimeaza?
2. Daca respect modelul american si spun ca nu sunt de acord cu perchezitia, are vreo valoare opozitia mea? In SUA o perchezitie facuta fara consimtamant, la care se gasesc 2 kg de cocaina are valoare 0.
3. Pe la 18 ani, casa unui prieten de la care aveam cheia a fost sparta si am fost chemat sa dau declaratii, unde, inainte de a a scrie, politistul mi-a zis ca respectivul prieten crede ca eu am furat (fapt fals, el si familia doar au facut ce li s-a spus, si anume sa cheme pe oricine care avea cheia). Atunci am cooperat si am spus unde eram cand a fost sparta casa, de ce aveam cheia oferita si de cate ori mergeam acolo. Am declarat si ca nu am facut copii sau dat-o cuiva. Daca atunci as fi cerut un avocat si as fi TACUT fara sa zic nimic, ar fi fost benefic pentru mine?
4. Rog sa priviti acest instructional despre cum se procedeaza cu politia. [ link extern ]

Va rog sa discutam despre aceste aspecte. Va multumesc
Răspuns la discuția Succesiune dupa bunici si tata
roxanel a scris:

buna ziua.
in ceea ce priveste succesiunea dupa bunicii din partea tatalui dvs., intr-adevar cea mai buna varianta din punct de vedere financiar este cea a medierii.
dar in ceea ce priveste imobilul, bun comun al parintilor, nu sunt lamurita daca parintii au facut sau nu partajul judiciar .


Buna ziua, parintii nu au facut partajul ci doar actele de divort. In acte, tatal a ramas coproprietar si locatar.
Răspuns la discuția Succesiune dupa bunici si tata
M-am interesat si de aceasta posibilitate insa mi s-a spus ca legea nu mai permite restituirea taxei de 3%.