Bunicii din partea tatalui au decedat cu multi ani in urma iar tatal, in urma divortului sau, a locuit in apartamentul bunicilor. Dupa decesul tatalui, care a nu a urmat procedurile de succesiune la timp suntem in urmatoarea problema: trebuie dezbatuta succesiunea pentru apartamentul bunicilor, dupa acestia si dupa tata, intre 3 frati care cad de comun acord in orice metoda de abordare. De asemnea, tatal mai era coproprietar al casei in care a locuit cu mama (fosta sotie de care a divortat) deci trebuie dezbatuta succesiunea si la acest imobil.
Care este cea mai usoara si ieftina procedura de urmat? Un notar a cerut cca. 10,000 lei noi pentru toata procedura, ceea ce este enorm. Inca nu am gasit un raspuns la aceasta problema. Va multumesc
In taxele comunicate de notar se afla si impozitul pentru succesiunea bunicilor (care, probabil au decedat de mai mult de doi ani). Daca tatal a decadat de mai mult de doi ani si pentru succesiunea de pe urma dansului trebuie sa platiti impozit.
In calcularea taxelor notariale si a impozitului se are in vedere tipul de imobil si valoarea imobilului, conform expertizelor tehnice (clasificate pe zone).
Art. 63
(1) in cazul in care conflictul a fost solutionat pe calea medierii, instanta va pronunta, la cererea partilor, o hotarare, potrivit dispozitiilor art. 271 din Codul de procedura civila.
(2) Odata cu pronuntarea hotararii, instanta va dispune, la cererea partii interesate, restituirea taxei judiciare de timbru, platita pentru investirea acesteia.
(3) Hotararea de expedient pronuntata conform prevederilor prezentei legi constituie titlu executoriu.
Sustin recomandarea dl.av.Alex Muntean.Chiar daca nu sint sp.in domeniu,am trecut de curind printr-o actiune in instanta privind dezb.succ.si am reusit sa o rezolvam prin mediator.Ne-am constituit parti (reclamant si pirit)pentru iesirea din indiviziune(proces civil),la primul termen am prezentat instantei acordul de mediere si nu am mai platit taxa judiciara.Procesul s-a incheiat cu hot.emisa exact in termenii in care i-am stabilit in acordul de mediere.Atentie,va rog,nu mergeti la mediator daca toti mostenitorii nu sint de buna credinta,adica sa va intelegeti asupra bunurilor ce urmeaza a vi se cuveni ca mostenitor.Taxele la mediator sint f.mici in comparatie cu tx.avocatesti sau notariale.Consulatati lista mediatorilor din localitatea dvs.,mergeti apoi si consultati mai multi mediatori cu problema dvs.si o alegeti pe cea mai avantajoasa financiar(trebuie sa stiti ca la mediator consultatia este gratuita conf.legislatiei si Consiliului de mediere din Romania sau cel putin la mine in localitate asa s-a intimplat).Acum bineinteles nu va pot spune cit nea costat pentru a nu intra in contradictoriu pe acest forum.
Partaj intre soti
sofiamaria
Buna seara, va rog frumos cine ma poate ajuta cu o problema, in urma cu un an si ceva am divortat fara a face partaj cu conditia ca fostul sot sa imi dea o ... (vezi toată discuția)
Divort
daniela70
Buna ziua!
Sotul meu doreste sa-i dau acordul pentru depunerea cererii de divort.
Mentionez ca avem un copil minor , un apartament si o masina, dobandite ... (vezi toată discuția)