avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Activitate harmony46

Activitate harmony46

Răspuns la discuția Atacare donatie
Asi vrea sa mai intreb, eu nu am nici un drept in cazul daca mostenitorii rezervatari ataca donatia(teren care am achitat de fapt in anul 2000 unchiului meu)si de 16 ani ingrijim gradina eu sunt obligata sa restitui partea lor la valoarea actuala, dar eu daca timp de 16 ani nu asi fi facut nimic in gradina cum ar arata astazi ce valoare comerciala ar mai avea?Am facut gardul,am plantat pomi fructiferi si ornamentali.Munca mea nu valoreaza nimic?
Buna ziua,
Am situatia urmatoare la o societate comerciala, platitoare de TVA: primeste marfa cu aviz pe baza unui contract de consignatie si plaseaza marfa cu aviz in mai multe magazine la diferiti clienti tot pe baza unui contract de consignatie. Marfa dupa ce este vanduta se factureaza la clientii respectivi si societatea primeste factura de la furnizor. Facturarea nu are loc pana la data de 15 a lunii urmatoare, uneori marfa nevanduta se returneaza la furnizor.
Intrebarea mea este , daca este permis ca marfa primita in consignatie sa fie trimisa la alte firme pentru vanzare.
Care este monografia contabila corecta pentru un asemenea caz?
Răspuns la discuția Atacare donatie
Tot in legatura cu aceasta problema, intre timp Bunica din pacate a decedat,terenul si 2/3 din casa este pe numele meu iar 1/3 din casa este pe numele unchiului, intrebarea mea este daca unchiul meu mai are vreun drept din curtea ce apartine casei?
Răspuns la discuția Atacare donatie
Contractul de vanzare cumparare am facut in fata a 2 martori, dupa care, am facut donatia la notar.Acum stim ca am facut o mare prostie , dar eram tineri si nu stiam ce este de facut in acest caz.
Răspuns la discuția Atacare donatie
Multumesc mult!
Va doresc sarbatori fericite!
Discuție Atacare donatie
In anul 2000, am primit in donatie, o casa cu teren, de la tatal meu si de la fratele tatalui meu, bunica mea inca locuieste in casa, ea are uzufruct viager.(Mentionez ca noi am achitat cota parte la unchiul meu cand a facut donatia, de fapt nu a fost o donatie ci o vanzare cumparare.)Pe baza actului de donatie, am transcris imobilul pe numele meu.Din 2000 familia mea a avut grija de casa si de gradina, am investit in casa(am pus geamuri termopan, am refacut acoperisul), am facut gardul, dar nu am locuit acolo numai la sfarsit de saptamana am fost acolo.Acum bunica este foarte bartana, mai mult unchiul meu are grija de ea,unchiul are trei copiii si intrebarea mea este, daca donatia poate fi atacata?
Răspuns la discuția Tranzactie
Multumesc mult
Discuție Tranzactie
In 2008 decembrie prin Sentinta civila am incheiat o Tranzactie cu fostul meu sot in care am impartit imobilele aflate in proprietatea noastra.In urma tranzactiei sotul imi mai datoreaza cu o sulta in valoare de 50000 de lei, care trebuie sa-mi achite in 10 rate la fiecare 6 luni.Am primit prima rata in 2008 decembrie dupa care nu mi-a platit nimic.Am solicitat verbal de mai multe ori, dar nici promisiuni nu am primit.
Intrebarea mea este ce trebuie sa fac ca sa nu pierd aceasta suma?