avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tranzactie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tranzactie

In 2008 decembrie prin Sentinta civila am incheiat o Tranzactie cu fostul meu sot in care am impartit imobilele aflate in proprietatea noastra.In urma tranzactiei sotul imi mai datoreaza cu o sulta in valoare de 50000 de lei, care trebuie sa-mi achite in 10 rate la fiecare 6 luni.Am primit prima rata in 2008 decembrie dupa care nu mi-a platit nimic.Am solicitat verbal de mai multe ori, dar nici promisiuni nu am primit.
Intrebarea mea este ce trebuie sa fac ca sa nu pierd aceasta suma?
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 00:12, 14 Septembrie 2011
Executati-l silit rapid pentru ca vine prescriptia in decembrie 2011.

Mergeti repede la un executor judecatoresc cu sentinta definitiva si irevocabila pentru a incepe actiunea de executare silita.
Multumesc mult
Daca in tranzactie sunt stabilite cele 10 rate platibile la interval de 6 luni atunci pentru fiecare dintre cele 10 rate curge un termen de prescriptie de 3 ani ... avand insa in vedere ca de aproape 3 ani nu v-a mai facut nici o plata e indicat sa luati masuri pentru a va recupera silit sulta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita si implinirea termenului de prescriptie ioncamelia ioncamelia Buna ziua, As dori va rog un raspuns cat mai clar vav de termenul de executare silita dar si prescriptie in privinta unui credit bancar. acesta a fost ... (vezi toată discuția)
Tranzactie ONU EMIL ONU EMIL In urma partajului am semnat tranzactia precum ca am primit sulta in ideea de a rezolva divortul si partajul.Sulta nu am primit-o ,care sunt caile de atac? (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune norocel_bab norocel_bab 23/03/2011 Admite cererea Solutie: Admite cererea. Constată că masa bunurilor comune dobândite de părţi în timpul căsătoriei este alcătuită din ... (vezi toată discuția)