avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1869 soluții astăzi
Forum Activitate melinda1

Activitate melinda1

Cum poate fi incetat un contract de prestari servicii incheiat de o societate cu un SRL ca urmare a decesului prestatorului de servicii ?
Răspuns la discuția absente nemotivate
Daca angajatorul este de acord cu incetare CIM prin acordul partilor , mai este necesar a se intocmi o decizie de suspendare CIM ptr. absente nemotivate? Si se face mentiune in REVISAL?
Care ar fi procedura de urmat in cazul unui salariat care nu s-a prezentat la locul de munca la data la care i a incetat suspendarea CIM - CFP - ci numai dupa 3 zile, solicitand totodata si incetarea CIM cu acordul partilor?

Buna ziua .
Cu ocazia negocierii CCM la nivel de unitate, s-a propus introducerea dupa lit o din modelul-cadru al contractului individual de munca, a urmatoarei clauze :
Nerespectarea prevederilor CCM la nivel de unitate atrage nulitatea si incetarea prezentului contract individual de munca.
Este legal ?
Răspuns la discuția Sanctiune disciplinara.
dar daca refuza intocmirea unei astfel de decizii poate fi sanctionat ?
Juristul poate refuza avizarea unei decizii de sanctionare aplicata unui salariat care este ruda de grad I pe motiv de conflict de interese?
grad profesional I A
Răspuns la discuția incetare suspendare CIM
Dupa ce a absentat cateva zile salariatul nostru a solicitat o noua suspendare a CIM dar fara sa se prezinte la locul de munca. Poate fi prelungita suspendarea CIM in aceste conditii ?
Poate fi invocata pe cale de exceptie nulitatea partiala a unui contract de vanzare cumparare ?
Care este procedura in cazul in care salariatul al carui CIM a fost suspendat si care nu a revenit la serviciu la data incetarii suspendarii CIM?
Poate fi concediat pentru absente nemotivate ?