avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sanctiune disciplinara.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sanctiune disciplinara.

Juristul poate refuza avizarea unei decizii de sanctionare aplicata unui salariat care este ruda de grad I pe motiv de conflict de interese?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:02, 27 Decembrie 2011
Nici nu este nevoie de avizarea unei astfel de decizii ... angajatorul pe vaza propunerii comisiei de disciplina aplica sanctiunea fara a mai fi nevoie de avizul juristului.
dar daca refuza intocmirea unei astfel de decizii poate fi sanctionat ?
Poate fi sanctionat, in conditiile prevazute de lege, numai daca in fisa postului are cuprinsa si sarcina de intocmire a unor astfel de decizii ... in caz contrar, nu poate fi sanctionat daca refuza indeplinirea unei atributii care nu este cuprinsa in fisa postului ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa postului : mariuca4 mariuca4 Eu nu am semnat fisa postului in ziua in care am primit-o deoarece am dorit sa vad cateste de bine intocmita. Nici nu mi-a cerut nimeni atunci acea semnatura ... (vezi toată discuția)
Sanctiune adelinamacovei adelinamacovei Buna ziua, as dori stiu daca un angajator poate da sanctiune unui angajat care a refuzat sa scaneze cu termoscanerul persoanele care urmau sa intre in ... (vezi toată discuția)
Concedierea anagajatului neproductiv tastadaf tastadaf Buna ziua ! Am angajat in oct . 2011 o doamna la firma mea de transport marfa . In 01.02.2012 am angajat inca un om deoarece primul angajat NU este ... (vezi toată discuția)