avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Activitate Mihnea Balescu

Activitate Mihnea Balescu

Am gasit acum cautand pe google, ca legea 246/2009 (cea care o abroga pe 469/2002) a fost publicata in Monitorul Oficial in 30 iunie 2009. Contractul meu este semnat in septembrie 2009. Nu stiu insa cand a intrat in vigoare 246/2009, adica la cat timp dupa publicarea in Monitorul Oficial; si nici nu stiu cum sa fac sa o gasesc, maine dimineata am termen.
Va multumesc mult!
Am un contract de imprumut incheiat prin notariat intre doua persoane fizice ajuns de 2 ani la scadenta. In el, partile au convenit penalitati de intarziere - dobanda conventionala.
In caz ca debitorul nu achita suma pana la termenul stipulat, partile convin ca acesta sa achite o dobanda conventionala in cuantum de x lei pe luna.
Creditorul cere incuviintarea executarii silite pentru dobanda si penalitati. Instanta se pronunta favorabil, executorul judecatoresc desemnand un expert contabil care face calculul. Astfel, dobanzile de intarziere depasesc cuantumul creantei.
Debitorul, prin avocat, depune contestatie si spune: " potrivit dispozitiilor Codului Civil, dobanda si penalitatile, precum si alte despagubiri, nu pot depasi cuantumul total al creantei." - fara insa a specifica articolul
Intrebare: Pot sau nu depasi cuantumul creantei? contractul de ipoteca a fost incheiat in septembrie 2009.
Va multumesc!
Răspuns la discuția Mostenire in caz de deces.
a fost o gluma .daca nu mai si glumim din cand in cand chiar ca n-o sa ne mai suporte pamantu' ......hahaha
Răspuns la discuția Unde gasesc noile coduri ?
va multumesc mult.
ma intereseaza daca exista un loc pe net de unde pot downloada noile coduri ( civilul si proceduralul civil) sau doar citi textul. Va multumesc .
intrati pe www.pret-cadastru.ro
in partea stanga jos scrie " localizare ..."
click
in partea de jos scrie N si E in 2 casetute
acolo treceti coordonatele pt fiecare punct in parte
apoi apasati pe "calculeaza"

SPOR LA TREABA

sunati daca nu va descurcati
Răspuns la discuția Mostenire in caz de deces.
EU SUNT MEFISTO !
1.faceti un act de vanzare cumparare cu plata-n rate.
2. stabiliti o esalonare lunara .de ex 24 rate lunare ( care sa nu depasasca sa zicem jumatate din venitul dvs lunar)
3. includeti in act si un drept de habitatie viagera pt mama. astfel s-ar justifica un pret mai mic trecut in act.
4. gasiti si treceti si alte motive de subevaluare a imobilului (ex anul fabricatiei , starea tehnica , nr de km .....hahaha)
5. deschideti un cont la o banca pe numele mamei
6. luna de luna treceti pe la banca in drum spre casa si depuneti rata . apoi mama o ridica si v-o returneaza.
7. pastrati dovezile de consemnare a sumelor.

"CINE O SA TRAGA INTR-UN INGER ALB? " HAHAHA
Alex_Munteanu a scris:

Stimate domn, orice document din lumea asta poate fi atacat, conteaza si sansele de castig.

Chiar daca apartamentul mamei dvs. este bun propriu, dupa decesul ei legea spune ca au dreptul de mostenire copii si sotul supravietuitor, ambele categorii fiind mostenitori rezervatari, adica nu pot fi dezmosteniti pe de-a-ntregul ci au un drept de rezerva asupra unei mosteniri.

In cazul in care mama dvs. decedeaza maine, sotul dumneaei are dreptul la o rezerva de 1/4 din mostenire iar copii de 3/4.

In cazul in care incheiati un contract de vanzare cumparare, dupa decesul mamei dvs, mostenitorii rezervatari (fratele si sotul) pot ataca contractul in instanta drept donatie simulata (legea prezuma ca toate contractele de vanzare-cumparare intre parinti si copii sunt donatii simulate).

Consider ca cea mai sigura modalitate de a asigura transferul dreptului de proprietate este un contract de intretinere, asa cum spunea si un coleg mai sus.


Răspuns la discuția succesiune dupa moartea mamei
e mai ieftin sa-i dati direct declaratie notariala de renuntare la succesiune dar numai in momentul in care aveti suma negociata-n buzunar.

nu va mai faceti planuri ca nu veti mai primi nimic la moartea tatalui. sunt o groaza de metode de a evita " rezerva succesorala "mirela741 a scris:

Ati spus in primul msg ca tatal dvs ar dori sa va dea bani ca sa renuntati la mostenire, din cate am inteles, e vorba in principal de o Casa. Nu este nevoie sa renuntati la succesiunea mamei, ci ulterior la partaj tatal dvs sa va dea sulta atat dvs cat si fratelui si dansul sa ramana cu Casa.

La decesul dansului veti avea cota din mostenire conform legii indiferent daca Veniti sau nu in concurs cu eventuala sotie supravietuitoare.
Iar daca tatal dvs se hotaraste sa faca testament in favoarea sotiei sau unui tert, dvs aveti dreptul la rezerva succesorala care este de 2/3 in cazul dvs , pentru amandoi descendentii, dvs si fratele.


iertare pt intarzierea raspunsului.
0726/182.128 YNA ii spuneti ca eu v-am dat numarul.
in primul rand principala grija ar tb sa fie dezbaterea succesiunii de pe urma decesului matusii bunicii .macar sa fiti sigur ca bunica e unica mostenitoare.

pasul doi : ori bunica va doneaza (sau vinde terenul) ori renunta la succesiune ( numai in cazul in care dvs veniti la succesiune --si nimeni altcineva )

daca mai sunt construite case (vis-a-vis) probabilitatea maxima ar fi ca in ultimii 20 de ani primaria a introdus zona respectiva in intravilan (prin modificarea PUG -ului ).

in cazul in care a facut-o, terenul e intravilan agricol ( atentie ! nu curti constructii)

din cate stiu , cam din toamna lu' 2009 , a intrat in vigoare o lege care permite construirea si in intravilan arabil . Cu toate acestea nu toate primariile o aplica.

12 ari =1200mp trebuie sa fiti sigur ca terenul are deschiderea minima conform PUG-ului .
de regula pe astfel de terenuri de abia "intra tractorul " si sunt mai lungi decat toate terenurile de fotbal din Bucuresti .

intamplator sunt developer. CASA-MIHNEA.
SFAT: Nu va ganditi sa va faceti casa intr-un loc doar pt ca s-a nimerit sa aveti teren acolo.suma pe care o veti investi in casa o sa depasasca de peste 10 ori cei cam 4000 care spuneti ca ar valora terenul. mai bine mai puneti langa cei 4000 obtinuti inca 1-2-3 mii si va luati un teren langa Bucuresti.

Oricum : CASA DE PIATRA !