avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Activitate vereanuecate

Activitate vereanuecate

Buna ziua.Sant pensionata la limita de varsta din 01.09.2008.In 21.02.2011am depus la Casa de Pensii Dolj o adeverinta cu sporuri pentru conditii periculoase,de care nu am beneficiat de cand m-am pensionat.Luna trecuta in august am primit o noua decizie de pensionare compusa din 3 file.Pe prima fila scrie ca ,,drepturile au fost stabilite incepand cu data :01.03.2011" si ca ,,plata drepturilor se va face incepand cu data :01.03.2011",iar pe fila a 3-a scrie ,,data acordarii noilor drepturi 01.01.2011".Sant nelamurita ,de la ce data imi vor venii banii din urma?? Si de ce doar din anul 2011 ,pentru ca eu am iesit la pensie din 2008? Va multumesc mult si as dorii sa ma lamuriti mai pe intelesul meu .

Ce credeti despre obligatia de a plati CASS? Din punctul meu de vedere statul ne fura pur si simplu..De la revolutie s-a introdus obligativitatea.Din salariu pe fiecare luna m-i se oprea peste 1 milion de lei,inmultit cu 12 luni=12 milioane.12 milioane inmultite cu 22 de ani=264000000 lei.Am iesit la pensie si m-i se opreste si acum 47 lei CASS.De la revolutie nu am fost bolnava rau ca sa ma internez nici macar o zi,iar acum daca ma duc la doctor trebuie sa platesc tot,pentru ce dam atatia bani pe fiecare luna?Dupe parerea mea ar trebuii sa se calculeze CASSpentru fiecare persoana si sa se faca un calcul cam cat are fiecare,iar daca ai nevoie sa te tratezi de vreo boala sa se ia din acei bani.Nu este normal ca dupe atatea ani cat am cotizat la CASS sa platesc tot daca ma duc la medic.Daca te internezi in spital si te operezi de ceva doctorul care te opereaza iti da lista cu ce trebuie sa cumperi ca sa te opereze :manusi fase ser fiziologic ace ,etc.Daca nu ai bani sa cumperi te lasa sa mori.Ce face statul cu atatea bani pe careii opreste de la salariati si pensionari?Ce ne tot minte statul ca nu are bani de pensii si salarii.Sa le fie rusine ,nu se mai satura de furat poporul si tara asta.Si un om fara prea multa carte isi da seama ca este tras pe sfoara.Si la o adica daca ma inbolnavesc si nu am bani sa ma duc la medici ,voi fi tratata ca cei care nu au platit nici 1 leu toata viata lor la CASS.Aceasta lege trebuie schimbata neaparat.As mai scrie mai multe dar as vrea si vad si alte comentarii.

Baiatul meu pe 08.10.2008 a suferit un accident de masina,era in partea dreapta a soferului.Accidentul s-a produs din vina soferului.In urma accidentului a stat in spital de pe 08.10.2008pina pe 07.11.2008.Acum dupa atita timp a primit citatie de cerere de chemare in judecata ca sa plateasca suma de 5,745,91 lei.Cine trebuie sa plateasca spitalizarea?El sau soferul?El a fost victima.A adus la spital si adeverinta de la serviciu in urma careia a beneficiat de concediu medical pina in luna aprilie 2009,el nu a mai putut sa se duca la munca.Cine are obligatia de a face cercetarile sa se dovedeasca cine a fost de vina?Ce trebuie sa faca baiatul meu in cazul asta?Va multumesc.