avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pe ce perioada se dau banii din urma ?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pe ce perioada se dau banii din urma ?

Buna ziua.Sant pensionata la limita de varsta din 01.09.2008.In 21.02.2011am depus la Casa de Pensii Dolj o adeverinta cu sporuri pentru conditii periculoase,de care nu am beneficiat de cand m-am pensionat.Luna trecuta in august am primit o noua decizie de pensionare compusa din 3 file.Pe prima fila scrie ca ,,drepturile au fost stabilite incepand cu data :01.03.2011" si ca ,,plata drepturilor se va face incepand cu data :01.03.2011",iar pe fila a 3-a scrie ,,data acordarii noilor drepturi 01.01.2011".Sant nelamurita ,de la ce data imi vor venii banii din urma?? Si de ce doar din anul 2011 ,pentru ca eu am iesit la pensie din 2008? Va multumesc mult si as dorii sa ma lamuriti mai pe intelesul meu .
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 20:36, 13 Septembrie 2012
Inteleg ca adeverinta cu sporul pt conditii periculoase a fost acceptata, in urma depunerii acesteia la Casa Judeteana de Pensii.
Im mod normal ar trebui sa beneficati de acesasta recalculare de la data depunerii adeverintei adica 21.02.2011.
Nu puteti beneficia de aceasta recalculare de la data pensionarii, 01.09.2008, fiindca aceste drepturi de care a-ti beneficiat au fost depuse de dvs. abia la data de 21.02.2011.
Plata se face incepand cu luna urmatoare.

Legea 263/2010

Art. 107


(3) Pensia poate fi recalculata prin adaugarea veniturilor si/sau a stagiilor de cotizare, prevazute de lege, nevalorificate la stabilirea acesteia.
(4) Pensionarii pentru limita de varsta care, dupa data inscrierii la pensie, realizeaza stagiu de cotizare, pot solicita recalcularea pensiei, in conditiile legii.
(5) Sumele rezultate in urma aplicarii prevederilor alin. (3) si (4) se acorda incepand cu luna urmatoare celei in care a fost inregistrata solicitarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta grupa a 2 a dan197 dan197 Buna ziua. Mama s-a pensionat anticipat din vara anuui 2009. Anul trecut , a intrunit conditiile pentru pensie limita de varsta. Desi in trecut a lucrat in ... (vezi toată discuția)
Venituri obtinute dupa pensionare la limita de varsta scheau scheau Dupa pensionare la limita de varsta ,m-am angajat la un srl cu jumatate de norma pentru care firma imi plateste toate darile la stat,va rog respectuos la cat ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta dintre revizuirea unei pensii si recalcularea acesteia? bogdanmarinela bogdanmarinela Care ar fi diferenta dintre revizuirea unei pensii si recalcularea acesteia. Eu, dupa pensionarea la limita de varsta am luicrat cu contract de munca la o ... (vezi toată discuția)