Am vazut ca in cazul mostenirilor, timbrul de mediu este scutit de la plata.
In cazul unui SRL lichidat se aplica aceeasi regula ? Respectiv pe baza Certificatului de radiere de la ORC se poate obtine scutirea la plata a taxei de mediu si respectiv inmatricularea automobilului pe numele proprietarului SRL tocmai radiat ?
In dec 2010 compania la care lucrez a achizitionat un autoturism pt. care nu s-a dedus TVA. Acum societatea este nevoita sa vanda respectivul autoturism desi nu s-a amortizat doar 14 din cele 48 luni cat a fost incadrat. Intrucat nu s-a dedus TVA, logic nu trebuie nici sa se colecteze TVA la vanzare (s-ar plati de 2 ori TVA). Cum este legal ?
Locuiesc la etajul 1 al unui bloc care are la parter spatii comerciale, iar inspre strada este o platforma(pana la nivelul parterului) si care nu imi limiteaza vizibilitatea spre strada. Intre geamurile mele si strada sunt 5,5 m (deci atat are si platforma), iar acum comerciantii de parter vor sa monteze pe platforma instalatii de aer conditionat inalte de cca 1m si care imi limiteaza vizibilitatea inspre strada si in acelasi timp produc poluare fonica. Intreb daca legea permite instalarea acestora si limitarea vizibilitatii inspre strada ?