Imi cer scuze, am gresit data.
Problema mea ar fi: Tatal meu primeste decizia de pensionare anticipata si renunta la ea .Daca mai tarziu doreste din nou sa depuna dosar de pensionare (tot anticipata), valoarea pensiei calculate la a doua decizie va fi identica cu prima, chiar daca are luni lucrate in plus?
Buna ziua. Situatie: tatal meu primeste decizia de pensionare anticipata in ianuarie 2020 dar renunta la pensie si lucreaza in continuare. Peste un an decide din nou sa se pensioneze anticipat si depune din nou dosarul. Pensia calculata va fi cea din decizia din ianuarie 2020 sau se va recalcula (cu o penalizare mai mica)?
Multumesc
Buna ziua. Daca celalat sofer spune ca el se oprise sa imi acorde prioritate deoarece ma vazuse dar nu a mai avut timp sa evite impactul, se mai considera culpa comuna? Multumesc.
Buna ziua. Am avut un accident de masina intr-o intersectie, un alt sofer neacordandu-mi prioritate. Eu mergeam drept, el vira la stanga. Politia a conculziat ca a fost vina celuilalt sofer (neacordare de prioritate - amandoi aveam verde). Acum firma de asigurari spune ca celalalt sofer nu si-a asumat intreaga raspundere. Dosarul nu este inca finalizat dar mi s-a spus ca cel mai probabil voi plati un procent din reparatia masinii. este normal asa ceva daca procesul verbal al politiei spune ca vina a fost 100% a celuilalt sofer?
Buna ziua. In Romania o persoana care nu lucreaza si deci nu cotizeaza are dreptul la servicii medicale de stat?
Eu mi-am dat demisia pt ca am plecat cu sotul din tara. Aici, in Italia, nu lucrez insa am asigurare medicala de stat si privata datorita sotului.
Intentionez sa nasc in Romania si vreau sa stiu daca am acest drept intr-un spital de stat.
Buna seara,
In prezent sunt in concediu crestere copil de 1 an. Am 2 intrebari:
- Mi-au spus cei de la resurse umane ca nu s-a aprobat modificarea duratei CIC de la 12 luni la 11. Este adevarat?
- Daca dupa acest an imi mai iau un an de concediu fara plata si pana la finele acestui an nasc din nou, mai am dreptul la indemnizatie de crestere copil?