avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Activitate herminalucia

Activitate herminalucia

Răspuns la discuția Vechime in munca, pensionare
Va multumesc pentru consilierea dvs.,prompta si clara.Prin urmare ma voi adresa in scris Intreprinderii la care am lucrat pana la data aprobarii concediului pentru ingrijire copil,pentru eliberarea adeverintei necesare la Casa de Pensii.Dupa evenimentele din 1989,fosta Intreprindere prin HG,si a schimbat forma juridica din Intreprindere de Stat in Societate Comerciala pe Actiuni SA. diminuandu si astfel personalul,prin urmare,reangajarea mea,a fost imposibila.In acest context mi a fost eliberata cartea de munca,angajandu ma prin concurs,la o alta Unitate Administrativa.(asa cum am mentionat).

herminalucia a scris:

La data de 8 august 1989,la solicitarea mea,mi a fost desfacut contractul de munca,pentru ingrijire copil pana la varsta de 7 ani,.conf Legii 1/1970,dintr o unitate de stat.Cu o luna inainte de implinirea varstei de 7 ani a copilului, respectiv 1 mai 1992,am fost angajata,prin concurs,la o alta institutie de stat,respectiv,Primarie.Perioada incetarii activitatii mele,se considera vechime in campul muncii,pentru pensionare?Va multumesc!

La data de 8 august 1989,la solicitarea mea,mi a fost desfacut contractul de munca,pentru ingrijire copil pana la varsta de 7 ani,.conf Legii 1/1970,dintr o unitate de stat.Cu o luna inainte de implinirea varstei de 7 ani a copilului, respectiv 1 mai 1992,am fost angajata,prin concurs,la o alta institutie de stat,respectiv,Primarie.Perioada incetarii activitatii mele,se considera vechime in campul muncii,pentru pensionare?Va multumesc!
in contextul actual,la noi ,ca si peste tot,in lume,casele de batrani sunt o necesitate,arzatoare...vreau sa initiez un plan pentru viitorul apropiat,in aceasta directie,stiu cat va fi de greu...nu ma sperie sabloanele,piedicile,eu vreau si cred ca trebuie sa pot...ideea imi este ca o rugaciune ,ce deocamdata am spus o doar in gandiúl meu,iata azi o scot in forum,
nu vreau prea multe,doar in speranta ca ,aceste fonduri europene,circula deja si sunt reale,eu as putea solicita ,as putea apela la aceste fonduri...?eu am terenul,3000mp,intravilan,si un altul, un ha extravilan...acesta se afla intr o zona destul de centrala,cu acces la autobanda,sosea nationala si internationala,...
vreau sa nu fie cu acces limitat,nu doar batrani din tara mea,din toata europa,si nu numai,cu standard ridicat,dotare si personal...
asta doar ma intereseaza in ce masura ,este posibil,accesarea acestor fonduri...si cat de complicat este drumul...va multumesc....
va multumesc.de mult nu am mai dormit cum ar trebui..mi ati dat o gura de aer...eu sunt fotbalist si prof de sport,poate am folosit cuvinte neortodoxe,in prezenta politiei,dar numai dupa ce m au chemat sa mi ia permisul,si asta dupa trei zile,...imi spunea ca s au consultat ba cu unul ba cu altul si ca ar fi normal sa mi l ia ca am parasit locul..."a fost normal",eu am luat victima si impreuna am fost la politie,nu puteam fi prezent in acelasi timp in doua locuri...rupta din context,declaratia cuiva ar putea fi in folosul politiei...am intrebat si eu ca prostul atunci ,daca primesc un proces verbal...mi au zis ca nu..nici pina azi nu am
mi au spus ca este unul special..care merge direct la procuror...,na,eu la fotbal ma pricep,la restul sunt pe din afara..pot sa mi spuna verzi si uscate....ma bucur ca existati,sincer....am sa vorb cu un avocat...multumesc din suflet...
voi reveni ,
am vazut ,pina aveam oglinda ca serpuieste un motociclist si se apropie periculos ,am tras cat am putut dar am acrosat in parcare bara unei masini,iar imediat n am mai vazut ,deja avusese loc impactul in usa mea mi a luat oglinda,eu am virat la dreapta in intersectie,n am inteles imediat ce s a intamplat,am revenit in urmatoarele 3 sau 5 minute,l am luat pe tanar,si impreuna ne am dus la politie...am anuntat accidentul..pe urma a venit echipajul politiei...si noi am revenit la locul respectiv
tanarul avea numai o zgarietura la genunchi,nu era vorba in acel moment de penal
eu am acceptat sa i repar masina omului ce am acrosat o,pe cheltuiala mea...atunci am fost speriat,am crezut ca eu am fost vinovat,n am avut reactia de om care sa fug sau sa nu ma intereseze...as vrea sa fac o expertiza cu dinamica accidentului ,ca sa nu traiesc cu gandul ca eu sunt vinovat..deci,el mi a lovit usa si mi a luat oglinda..n am putut realiza pe moment ce s a intamplatscurt a fost si la mine un soc ,cred,am luat intersectia ,am intors imediat dupa un colt ca sa pot reveni la locul unde m a acrosat sau l am acrosat,eram pe banda mea,in flux,asta am putut face ,...
ce trebuie sa fac,concret..sa mi iau un avocat?cat dureaza astfel de procese...din aprilie nu am carnet,dosarul nu a fost finalizat ,nu stiu unde sa ma indrept...sa iau un expert sa verifice cine este vinovat...la ce costuri se ridica astfel de proces...da intreb ca ,am fost intr un moment nepotrivit intr un loc nepotrivit..copilul facea slalom printre masini,a fost vazut de oameni,si eu am fost norocosul...sau el...contrariat sunt ca politistul l a influentat victima sa imi inainteze plingere penala,...nu stiu cu ce sa incep...ce dovezi imi trebuie la dosar...nu am avut niciodata probleme,nu stiu cum fac fata la asa ceva...ar fi de bun augur daca ar fi parerea expertului,sa mi spuna tehnic cat sunt vinovat sau el sau amandoi...poate reactiile mele au fost putin afectate de socul impactului...daca aduc martor ca l avazut in ziua aceea cum facea slalom pe sosea,teribilism de doua parale,ca el a ramas cu motorul avariat si eu cu dosar penal,si asta nu concep...cum si cat sunt de vinovat...este un proces obisnuit sau unul foarte costisitor si de lunga durata...va multumesc
sunt in trafic cu un auto,masina nu mai are asigurare valabila,deci este expirata,vine un motociclist imi loveste usa din partea soferului,imi ia oglinda ,sunt aproape de o intersectie,lovesc un auto din parcare,am avut cred un soc ,n am realizat ce s a intamplat decat cand am vazut ca nu mai am oglinda,intru in dreapta si mareintorc in locul unde am simtit izbitura,...era un tanar de 20 cu motocicleta,cazuta,el a fost pe picioare,putin zgariat la genunche,...il iau si mergem impreuna la politie si anuntam accidentul.totul a fost ok,s a facut un proces verbal,dupa trei zile ma cheama,imi suspenda permisul,asta se intampla in aprilie,si imi spune ca ma incadreaza la fuga de la locul accidentului...asta este un proces penal...cu tanarul m am impacat sa i dau cateva mii de euro dar in rate ,cerea mult mai mult,voia sa si cumpere o motocicleta noua...am vrut sa i o repar,n a fost de acord--si a retras plingerea,fara aiba vreo pretentie,in prezent sau pe viitor...masina din parcare am reparat o pe cheltuiala proprie,...masina nu era a mea ci a fratelui meu...cea care a fost implicata in accident..ce pot sa fac
nu mi convine,ca politistul l a sfatuit pe copil sa mearga sa ceara concediu atat cat sa poata sa imi faca dosar penal

ce stiti...cum sa intru in proces
ce trebuie sa fac
sunt si eu tanar ,am 26 de ani sunt prof.de sport si nu lucrez...nu obtin catedra ca asa este...fac antrenament (fotbal) cu scolari si prescolari ,gratis.cine a trecut prin asa ceva,sa mi dea o solutie,sau un expert poate imi deschide ochii,si ma ajuta sa ies din cosmarul asta...sigur imi fac probleme ca nu lucrez,si am pus parintii la cheltuieli,asa de mari...si multe alte suparari in fam...