avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier incadrat tendentios..
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier incadrat tendentios..

sunt in trafic cu un auto,masina nu mai are asigurare valabila,deci este expirata,vine un motociclist imi loveste usa din partea soferului,imi ia oglinda ,sunt aproape de o intersectie,lovesc un auto din parcare,am avut cred un soc ,n am realizat ce s a intamplat decat cand am vazut ca nu mai am oglinda,intru in dreapta si mareintorc in locul unde am simtit izbitura,...era un tanar de 20 cu motocicleta,cazuta,el a fost pe picioare,putin zgariat la genunche,...il iau si mergem impreuna la politie si anuntam accidentul.totul a fost ok,s a facut un proces verbal,dupa trei zile ma cheama,imi suspenda permisul,asta se intampla in aprilie,si imi spune ca ma incadreaza la fuga de la locul accidentului...asta este un proces penal...cu tanarul m am impacat sa i dau cateva mii de euro dar in rate ,cerea mult mai mult,voia sa si cumpere o motocicleta noua...am vrut sa i o repar,n a fost de acord--si a retras plingerea,fara aiba vreo pretentie,in prezent sau pe viitor...masina din parcare am reparat o pe cheltuiala proprie,...masina nu era a mea ci a fratelui meu...cea care a fost implicata in accident..ce pot sa fac
nu mi convine,ca politistul l a sfatuit pe copil sa mearga sa ceara concediu atat cat sa poata sa imi faca dosar penal

ce stiti...cum sa intru in proces
ce trebuie sa fac
sunt si eu tanar ,am 26 de ani sunt prof.de sport si nu lucrez...nu obtin catedra ca asa este...fac antrenament (fotbal) cu scolari si prescolari ,gratis.cine a trecut prin asa ceva,sa mi dea o solutie,sau un expert poate imi deschide ochii,si ma ajuta sa ies din cosmarul asta...sigur imi fac probleme ca nu lucrez,si am pus parintii la cheltuieli,asa de mari...si multe alte suparari in fam...
Cel mai recent răspuns: herminalucia , utilizator 03:08, 20 Septembrie 2011
Daca sustineti ca ati fost impreuna la politie si ati anuntat accidentul nu inteleg cum a probat organul de cercetare penala " fuga de la locul accidentului".Oricum, retragerea plangerii prealabile a victimei va avantajeaza( daca au existat numar de ingrjiri medicale) , la fel si declaratia ei., daca e sincera. Daca nu exista prejudiciu( le--ati achitat) e si mai bine.
Solicitati in scris organului de cercetare penala, daca dosarul nu e inaintat procurorului, cu nr, de inregistrare situatia dosarului dvs. Daca este asa cum sustineti ,nu cred ca veti ajunge la vreo condamnare.Asta nu inseamna sa nu va interesati periodic de dosar.
ce trebuie sa fac,concret..sa mi iau un avocat?cat dureaza astfel de procese...din aprilie nu am carnet,dosarul nu a fost finalizat ,nu stiu unde sa ma indrept...sa iau un expert sa verifice cine este vinovat...la ce costuri se ridica astfel de proces...da intreb ca ,am fost intr un moment nepotrivit intr un loc nepotrivit..copilul facea slalom printre masini,a fost vazut de oameni,si eu am fost norocosul...sau el...contrariat sunt ca politistul l a influentat victima sa imi inainteze plingere penala,...nu stiu cu ce sa incep...ce dovezi imi trebuie la dosar...nu am avut niciodata probleme,nu stiu cum fac fata la asa ceva...ar fi de bun augur daca ar fi parerea expertului,sa mi spuna tehnic cat sunt vinovat sau el sau amandoi...poate reactiile mele au fost putin afectate de socul impactului...daca aduc martor ca l avazut in ziua aceea cum facea slalom pe sosea,teribilism de doua parale,ca el a ramas cu motorul avariat si eu cu dosar penal,si asta nu concep...cum si cat sunt de vinovat...este un proces obisnuit sau unul foarte costisitor si de lunga durata...va multumesc
1.Dupa cat timp v-ati intors la locul unde a avut loc coliziunea cu motociclistul si cam la ce distanta de acel loc v-ati dat seama de situatie ?
2.Stiti cumva daca acesta intre timp(pana la intoarcerea dvs la locul evenimentului) anuntase telefonic politia in legatura cu cele intamplate ?
am vazut ,pina aveam oglinda ca serpuieste un motociclist si se apropie periculos ,am tras cat am putut dar am acrosat in parcare bara unei masini,iar imediat n am mai vazut ,deja avusese loc impactul in usa mea mi a luat oglinda,eu am virat la dreapta in intersectie,n am inteles imediat ce s a intamplat,am revenit in urmatoarele 3 sau 5 minute,l am luat pe tanar,si impreuna ne am dus la politie...am anuntat accidentul..pe urma a venit echipajul politiei...si noi am revenit la locul respectiv
tanarul avea numai o zgarietura la genunchi,nu era vorba in acel moment de penal
eu am acceptat sa i repar masina omului ce am acrosat o,pe cheltuiala mea...atunci am fost speriat,am crezut ca eu am fost vinovat,n am avut reactia de om care sa fug sau sa nu ma intereseze...as vrea sa fac o expertiza cu dinamica accidentului ,ca sa nu traiesc cu gandul ca eu sunt vinovat..deci,el mi a lovit usa si mi a luat oglinda..n am putut realiza pe moment ce s a intamplatscurt a fost si la mine un soc ,cred,am luat intersectia ,am intors imediat dupa un colt ca sa pot reveni la locul unde m a acrosat sau l am acrosat,eram pe banda mea,in flux,asta am putut face ,...
Din punctul meu de vedere si cred ca si al legii nu sunteti vinovat pentru ca dvs daca ati revenit intr-un timp atata de scurt la locul accidentului si daca ati declarat faptele ca si in aceasta postare , iar intamplarea este sustinuta si de declaratiilor unor martori si a partii vatamate , nu prea ati avea probleme.
Nu cred ca din materialul probatoriu administrat rezulta altceva decat ca ca in acceptiunea politistilor ati parasit locul accidentului .
In aceasta situatie , nu se pune in discutie existenta unei culpe a dvs , mai ales ca pretentiile motociclistului le-ati onorat si in aceasta situatie raspunderea dvs. penala pentru vatamare corporala a fost inlaturata prin impacarea dintre parti.
In aceasta situatie , nu este necesara efectuarea unei expertize care sa stabileasca dinamica producerii accidentului.
Toata problema este de probatorii , pe aspectul parasirii locului accidentului , iar sarcina politiei in aceasta situatie este sa va dovedeasca culpa prin probele pe care le va strange si administra.
Sarcina dvs in acest proces este sa va aparati de acele acuzatii si pentru aceasta trebuie sa propuneti probe in aparare.
Martorii care au fost de fata sau alte probe care sa va disculpe , dar , repet , numai pe aspectul parasirii locului accidentului , inclusiv procesul verbal al politiei din care rezulta ca imediat dupa accident ati mers cu partea vatamata la politie.
Recomandabila ar fi angajarea unui avocat iscusit care sa obtina , fie NUP , fie o amenda administrativa a procurorului , conf.art.18/1 c.pen
Edit later :
Cred ca singura problema ar fi cum de un accident usor declarat la politie , cel ce era un impact intre doua vehicule s-a transformat in unul cu vatamari corporale.
Ultima modificare: Marți, 20 Septembrie 2011
Radu Gabrian, Mediator

Alte discuții în legătură

Accident rutier vatamare corporala despagubiri gnraloo gnraloo Buna ziua! Vineri seara am suferit un accident in timp ce ma deplasam cu motocicleta pe un drum cu prioritate. La o intersectie aflata in curba,de pe o strada ... (vezi toată discuția)
Acuzat de vatamare corporala din culpa ElenaHategan28 ElenaHategan28 Buna ziua, Eu si sotul meu ne confruntam cu o problema pe care noi o consideram banala, dar se pare ca nu e nici pe departe asa. In seara de 23 Oct.2013, ... (vezi toată discuția)
Recuperare daune accident rutier petros dorin petros dorin Buna ziua. Am avut un accident rutier, din vina exclusiva a altei persoane (masina parcata regulamentar, a intrat o persoana cu motocicleta in masina) am fost ... (vezi toată discuția)