avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Activitate marian_80

Activitate marian_80

Răspuns la discuția Activitate dependenta SRL-D
Multumesc mult pentru raspuns.
Am pus aceasta intrebare pentru ca opiniile persoanelor carora le-am cerut un punct de vedere inainte de a semna contractul au fost impartite.
Persoana care sustinea ca poate fi considerata la un control activitate dependenta a facut referire la alin (1) al art 46 din Codul Fiscal si din Normele de aplicare ale Codului Fiscal.
"Daca persoana fizica autorizata/administratorul firmei dvs indeplineste conditiile: Exercitarea unei activitati independente presupune:
- desfasurarea acesteia in mod obisnuit,
- pe cont propriu si
- urmarind un scop lucrativ
Printre criteriile care definesc preponderent existenta unei activitati independente sunt:
-libera alegere a desfasurarii activitatii, a programului de lucru si a locului de desfasurare a activitatii;
- riscul pe care si-l asuma intreprinzatorul;
-activitatea se desfasoara pentru mai multi clienti;
- activitatea se poate desfasura nu numai direct, ci si cu personalul angajat de intreprinzator in conditiile legii

consideram ca nu exista un risc de a fi reconsiderata activitatea in urma unui control ca desfasurand activitate dependenta.
"
Sunt administratorul unui SRL-D si am incheiat un contract de prestari servicii cu o firma, in care este stipulat ca efectuez activitatea la sediul beneficiarului de doua ori pe saptamana, intre anumite ore. Poate fi considerata activitate dependenta?

Multumesc.
Buna ziua,

In momentul de fata sunt angajat la o firma si in acelasi timp colaborez si cu alta firma ca si Persoana Fizica Autorizata.

In cazul unor disponibilizari, conform contractului colectiv de munca ar trebui sa beneficiez de salarii compensatorii.

Intrebarea mea este: Mai beneficiez de aceste salarii daca facturez ca si PFA?
Răspuns la discuția Imputare lipsa gestiune
Lipsa din gestiune s-a constatat in 2007. Din acea data tatal meu nu mai lucreaza ca si civil in armata, acum avand alt loc de munca (cu carte de munca). Nemaifiind angajator armata, il mai poate urmarii? Si daca au trecut 4 ani de la inventar, mai este posibil sa fie dator sa plateasca aceasta suma? Mentionez ca decizia de impunere a venit anul acesta in iulie!
In legatura cu apartamentul, am citit ca daca in perioada cat este cercetat administrativ instraineaza bunirle pentru a "scapa" de ele, intra sub incidenta de frauda si se pot anula actele. Este totusi legal, ca dintr-o neatentie sa se lase o familie pe drumuri? Nu este prevazut nicaieri in codul civil sau drepturile omului/dreptul la munca?
Buna ziua,
Tatal meu a lucrat ca civil in armata, a avut o gestiune si a iesit lipsa circa 50000 lei. In urma unui proces de 4 ani, a fost scos de sub urmarire penala, dar Comisia de jurisdictie din cadrul armatei vrea sa-i impuna suma, printr-o decizie de imputare. Am facut contestatie la ei, a fost respinsa. Ce e de facut? Ii dam in judecata? El a semnat pt bunuri dar nu a furat nimic, dupa cum nici nu s-a putut dovedi in cei 4 ani. Paguba s-a observat cand el a parasit locul de munca, acum cca 4 ani.
Speriati de o eventuala executare silita, ne-am gandit sa trecem apartamentul (singurul bun mai valoros) parintilor (si mama este trecuta in contractul de vanzare-cumparare) pe numele meu. Este legal? Ne ajuta? Suma poate sa i se ceara toata deodata, chiar daca nu are de unde sa o dea?