avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Activitate ionmarius03

Activitate ionmarius03

Bjuna ziua,
Am si eu o intrebare si as avea nevoie de un raspuns cat mai urgent posibil, deoarece si eu trebuie sa dau raspunsul pana marti 11,03,2914.
Trebuie sa ma angajez la o firma.....
Aceasta firma mi-au propus urmatoarele variante de contract si nu stiu cum este mai bine sa fac:
1... Contract de munca cu salariu 1.200 lei net/luna si 2% bonus din vanzari
2... Contract cu PFA cu un salariu de 1.600 lei/luna si 5% bonus din vanzari

Nu am mai lucrat niciodata ca PFA, nici nu stiu cat ar costa sa il infiintez si care arfi cheltuielile lunare aferente in afara de impozitul de 16%.

Ma puteti ajuta va rog? Sunt destul de disperat si nu stiu ce sa fac.
Multumesc anticipat pentru raspuns

Buna ziua, va adresez si eu o intrebare.
Acum 7 ani am facut un credit din care am putut sa platesc doar 4 ani, deoarece apoi am ramas fara servici, ulterior cand m-am angajat am incercat sa ajung la un consens cu banca dar ei vroiau toata suma odata ssi cum nu m-am inteles nu am mai platit.
Astazi am primit prin posta un ordin judecatoresc conform caruia trebuie sa platesc intr-o zi suma de 17209,14 lei, altfel conform art387 si 411 alin 1 ... va venii cu jandarmieria si un lacatus autorizat pentru executarea silita chiar si in lipsa mea.
Mentionez ca eu nu detin nici un bun nici mobil, nici imobil, toate fiind ale tatalui meu.
Vroiam sa va intreb ce se poate intampla, deoarece din ce am citit pe internet la articolul 411, alin1 scrie ca se iau si buniuri apartinand unor terti.
Ma puteti ajuta in aceasta problema?
Buna ziua,
Am avut un credit de nevoi personale la Banca din anul 2006 , am platit pana in 2010 si apoi nu am mai putut face plati.
Din decembrie 2010 am primit lunar notificari de la o firma , ca am de plata la ei 16.200 lei, dar far a primi o decizie oficiala din partea lor sau a celor de la Banca precum ca datoria mea a fost cesionata catre firma. In acelasi timp pe notificarile trimise de ei nu exista decat o stampila stearsa, fara semnatura sau numele persoanei care trebuia sa semneze(sunt valabile notificarile daca nu exista semnaturi? ). Apoi un an de zile pana acum doua saptamani nu am mai primit nici o notificare. Pana cand primesc de la Avocat ca daca nu platesc suma integrala in 5 zile voi fi executat silit(de aceasta data exista pe notificare si nume si semnatura).
mentionez ca am fost sunat apoi de cei de la firma, cerandu-mi sa platesc minim 1000 lei pe luna, eu abia fiind angajat de o luna am zis ca nu pot plati mai mult de 300 lei. Astfel ca am primit pe mail un proces verbal care ar trebui semnat de mine prin care recunosc toata datoria fata de ei si ca renunt la orice drept de ai da in judecata.
Vroiam sa va intreb daca pot fi executat silit (nu am nici un bun pe numele meu, doar salariul) si in cazul in care voi fi ce s-ar putea intampla.
Totodata avand in vedere ca am cel putin 5-6 vecini care au fost sunati de catre cei de la firma, notificarile lor nu au fost semnate, niciodata nu am semnat nici un act cu ei, in cazul in care voi fi executat silit , pot sa ii dau si eu in judecata pentru daune morale?
Mentionez ca aceste gesturi frauduloase ale Avocatei sunt fara cusur, un var d eal meu primind si el o astfel de notificare pentru un credit prescris cu 5 ani in urma.
Ma poate ajuta cineva cu un sfat?

[ pe viitor, nu mai mentionati numele persoanelor implicate, multumesc]
Răspuns la discuția Ridicare auto abuziva
Si contestatia unde trebuie depusa? La Judecatorie? Primarie? Politia sectorului 6?
Si cum ar trebui formulata? sau exista un formular tip?
buna ziua, doresc si eu daca se poate asistenta in urmatorul caz.
Astazi 19.09.2011 , pe bulevardul Independentei 3-9 mi-a fost ridicata masina abuziv de catre [Editat]. Mentionez ca masina mea era parcata langa parcare, in acelasi sens cu restul masinilor, exact in dreptul stalpului unde era semnul de Stationare interzisa, DAR ACEST SEMN ESTE PUS PE STALP INVERS DECAT SENSUL DE CIRCULATIE si astfel nu se vede bine, eu avand treaba la clinica Regina Maria am lasat masina in acel loc cam jumatate de ora. Cand m-am intors am constatat lipsa masini care ulterior am aflat ca a fost ridicata de catre aceasta firma. M-am prezentat in 3 ore la sedul [Editat] pentru a ridica masina. Agenta care era acolo nu a vrut sa imi prezinte pozele de la locul parcarii pentru a vedea daca a fost parcata regulamentar sau nu, nu au vrut sa imi prezinte nici fisa autovehicului care trebuie obligatoriu sa se compleccteze. Procesul verbal a fost intocmit de un "politist local" fara functie pe nume [Editat], masina a fost ridicata fara prezenta unui martor cum este stipulat in lege. Nu am putut sa ridic masina decat dupa ce am achitat contravaloarea de 1000 lei(mentionez ca masina este duba". Procesul verbal este completat in felul urmator: Anul 2011, luna 09, ziua 19, ora 0.28-8.33 in municipiul Bucuresti sector 6, agentul constatator [Editat], in calitate de Politist Local din cadrul Directiei Generale de Politie Locala sector 6, fiind in executarea atributiilor de serviciu in locul Bucuresti, constat ca vehiculul marca Toyota cu nr de inmatriculare [Editat] , se afla stationat neregulamentar in locul Strada Splaiul Independentei nr 3/9 auto marca Toyota, in intervalul orar 9.28-8.33, in zona de actiune a indicatorului rutier "oprirea interzica".
In conformitate cu ert.7, lit.h Legea 155/2010, raportatla art.143, lit a , colaborat cu art 142 lit a din R.A. al O.U.G precum si H.C.L Sector 6 nr 4/2010 dispun ridicarea vehiculului in cauza , transportul si depozitarea acestuia in locul special amenajat
Prezenta dispozitie poate fi contestata conform procedurilor prevazute de legea nr. 554.2004 privind contenciosul administrativ

Astept raspunsul dumneavoastra.
Mutumesc anticipat