avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca sau PFA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca sau PFA

Bjuna ziua,
Am si eu o intrebare si as avea nevoie de un raspuns cat mai urgent posibil, deoarece si eu trebuie sa dau raspunsul pana marti 11,03,2914.
Trebuie sa ma angajez la o firma.....
Aceasta firma mi-au propus urmatoarele variante de contract si nu stiu cum este mai bine sa fac:
1... Contract de munca cu salariu 1.200 lei net/luna si 2% bonus din vanzari
2... Contract cu PFA cu un salariu de 1.600 lei/luna si 5% bonus din vanzari

Nu am mai lucrat niciodata ca PFA, nici nu stiu cat ar costa sa il infiintez si care arfi cheltuielile lunare aferente in afara de impozitul de 16%.

Ma puteti ajuta va rog? Sunt destul de disperat si nu stiu ce sa fac.
Multumesc anticipat pentru raspuns

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:12, 9 Martie 2014
Cred ca este mult mai bine daca incheiati c.i.m.

In cazul unui PFA sunt de organizat mai multe aspecte :
- primul pas infiintarea PFA
- al doilea pas , incheierea contractului de prestari servicii cu societatea in cauza. Situatie in care dvs va trebui sa va organizati si activitatea financiar-contabila , sa platiti impozite si taxe la stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat cu timp partial de munca poate avea si contract de comision pt alte sarcini? Anish Anish In cadrul unei firme,un angajat care are contract de munca pe 2 ore zilnic pt executarea de prestari servicii deratizare,poate avea si contract de comision ca ... (vezi toată discuția)
Retinerea in totalitate a cheltuielilor salariale de la angajat, de catre angajator. BDN64 BDN64 Buna ziua, Lucrez in vanzari in distributia de produse ,,x\'\'(cu contract de munca/perioada nedeterminata), unde ca peste tot in acest domeniu exista niste ... (vezi toată discuția)
Care este impozitul pe venit pentru pfa? Andrei ramana Andrei ramana Am înființat decurgând un pfa cu codul caen 9001(activități de interpretare artistica).... Și as vrea sa știu care sunt următori pași de urmat cu ... (vezi toată discuția)