avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Activitate bogdanaalex24

Activitate bogdanaalex24

Ma poate ajuta cineva cu un model pentru contestatie la executare silita? (pentru neplata tarifului de despagubire atasat la procesele verbale din 201, desfiintat in 2012).

-Mentionez ca am avut poprire pe cont, iar cei de la banca au virat banii catre executor.
-si inca o poprire la locul de munca.

Va multumesc

Buna seara!

In data 18.06.2011 si 19.06.2011, am fost surprins de camerele video ca am condus pe drumurile publice fara a avea rovinieta, am platit cele doua amenzi, dar nu am platit si contravaloarea tarifului de despagubire de 28 de euro (56 euro pt. ambele amenzi).

Astazi, 12.10.2015, am constatat intamplator ca soldul meu de la banca este pe minus pt. suma de 690 de lei. Am luat legatura cu cei de la banca, care mi-au comunicat ca am o poprire pe cont de la o doamna executor si cam atat. Tot azi, am luat legatura si cu doamna executor care mi-a explicat pt. ce am poprire pe cont, i-am cerut sa-mi trimita pe mail, date despre dosarul meu de executare.

In acest mini "dosar", am o hotarare judecatoreasca care dispune executarea mea pt. suma de 56 de euro. datata din 21.01.2015

O incheiere de stabilire a cheltuielilor de executare datata din 09.04.2015 in care imi spune ca trebuie sa platesc 247 lei contravaloarea celor doua roviniete, respectiv cei 56 de euro, 40 lei taxe judiciare, 124 lei taxe postale, 31 lei onorariu executor si 248 lei onorariu consultanta executare, In total 690 de lei. (in josul paginii imi spune ca onorariul este de pana la 10% din creanta si consultanta este de pana la 200 lei. si ca pot face recurs in 5 zile de la comunicare)

O somatie de plata datata din 03.07.2015.

Mentionez ca in anul 2012 eu mi-am schimbat domiciliul din sectorul 3 in sectorul 6, in acesti 4 ani de cand am primit amenzile, nu am primit nimic de la adiministratia financiara sau de la vrun executor judecatoresc. Iar incheierea de stabilire a cheltuielilor de executare si somatia de plata au fost trimise pe vechea adresa.

Intrebarile mele sunt:

-Se mai poate face contestatie la sumele exorbitante cerute de executor? In conditiile in care eu am luat la cunostinta abia astazi?
-contestatie la executarea silita.

Din cate am inteles tariful de despagubire de 28 euro prin care CNADNR solicita plata rovinietei de 2 ori, a fost desfiintata de legea nr. 144/2012

Va multumesc.
Buna ziua! am si eu o mica mare problema...am primit ieri 05.01.2012, 2 amenzi de la CNADNR pt ca in data de 18.06.2011 si 19.06.2011 am circulat fara rovinieta...intrebarea mea este daca fapta s-a prescris si ce motive sa invoc in contestatie?
Fiti sigur ca nu-l cunosc pe proprietar, fiti sigur ca nu m-am intalnit cu asa zisul propietar niciodata. Dar oricum amenda este prea mare;)
plus de asta deciziile definitive si irecovabile nu se comunica prin posta:(
Atunci sunt bun de plata:(
Asta in cat timp de la pronuntare?
Salutare! Am si eu o problema...m-am trezit acasa cu o amenda pt ca am parcat pe locul cuiva atribuit...m-am trezit cu o amenda de 1500 de lei, evident ca am facut contestatie, din procesul verbal imi lipsea prenumele, cnp-ul era incorect si locul de parcare nu era semnalizat corespunzator, am atasat poze care atesta ca locul nu era semnalizat si ca urmare am pierdut...decizia instantei a fost:

"Pv de contraventie a fost semnat de agentul constatator de la fata locului, cu respectarea art 19 din og 2/2001. Actul administrativ a fost intocmit cu respectarea cerintelor de legalitate prevazute de art 17 din og 2/2001 sub sanctiunea nulitatii absolute. Faptul ca agentul constataor a omis sa mentioneze unul din prenumele petentului precum si scrierea cnp-ului nu este de natura a impiedica identificarea corecta a persoanei sanctionate contraventional, astfel incat nu s-a produs o vatamare care sa nu poata fi inlaturata decat prin anularea procesului verbal de contraventie. In privinta temeinicei pv de contraventie, instanta retine din declaratia matorului audiat in cauza ca locul de parcare ocupat de catre petent era marcat pe carosabil, prin urmare, instanta nu va retine ca absenta placutei care sa indice nr de inmatriculare al autoturismului autorizat sa ocupe respectivul loc de parcare este de natura sa produca petentului o eroare care sa inlature raspunderea sa contraventionala!

Martorul a declarat altceva: "locul de parcare cu privire la care s-a primit autorizatia imi apartine, locul de parcare pt care s-a emis autorizatia era marcat si pe marcaj se mentiona ca e vb de locul de parcare nr 2, placuta cu inmatriculare nu cred ca mai exista pt ca gardul pe care se afla amplasata a fost inlaturata"

Mentionez iar, in poze nu se vede nimic, nici ca era semnalizat si nici cifra 2 nu era pe jos, mai pot face ceva?