avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Activitate mirela2000

Activitate mirela2000

Răspuns la discuția CM accident de munca
Va multumesc pentru raspuns.
Răspuns la discuția CM accident de munca
Buna seara,
Azi am fost la Casa de pensii cu dosarul pentru recuperarea sumelor pt accidentul de munca.
Cei de acolo ne-au respins dosarul pentru urmatoarele motive:
-baza de calcul, spun ei, trebuia sa fie DOAR venitul de la angajatorul curent, Angajatul a adus adeverinta si i-am calculat o baza in functie de cele 80 zile lucrate la angajatorul anterior si cel curent. Eu asta inteleg din lege, ca se face media pe lunile in care a avut venituri salariale, daca nu are 6 luni stagiu. Nu scrie ca trebuie sa fie angajatorul curect. Sau imi scapa ceva?
-nu aveam FIAM, firma de SSM ne-a spus ca dureaza 6 luni sa iasa FIAM-ul.
Am mers cu dosarul ca sa nu depasim termenul de 90 de zile, dar ei au spus ca termenul este de 3 ani. Art. 49. alin 2 din normele de aplicare a Lg. 346/2002, se refera la termenul de depunere a dosarului sau la altceva?
Multumesc
Răspuns la discuția Plata pentru sarbatorile legale
Buna ziua,
Deci daca se lucreaza pe 30.11 si se acorda liber pe 03.12, in luna noiembrie lucrandu-se 176 ore, se vor plati 176 cu 100% si se da un liber neplatit. Practic luna decembrie se vor lucra 18 zile (iar 1 va fi recuperare) si se vor plati tot 18? Am inteles bine sper? multumesc mult
Răspuns la discuția Revisal incetare CIM
Multumesc pentru raspuns.
Pentru linistea mea, as vrea sa fac o adresa către ITM pentru un raspuns oficial. Cum se formulează astfel de adrese? Aveti vreun model?

Am gasit pe internet cateva explicatii care sustin oarecum ca daca data încetării este in zi nelucrătoare, intervine prorogarea, conform Codului Civil si incetarea va fi in prima zi lucratoare. Aceasta prorogare ma gandeam ca se poate aplica doar la transmitere, nu si la “prelungirea termenului incetarii”, dar nu mai inteleg nimic.
[ link extern ] /
Răspuns la discuția Revisal incetare CIM
Buna seara,
Astăzi am avut un control ITM, in urma căruia am primit avertisment pt încălcarea art. 4 alin1, f), adica netransmiterea încetării in termen. Concret am avut 3 situatii in care angajatul a avut ultima zi lucrata vineri, am facut decizia vineri cu încetare sambata, dar am transmis-o luni, gandind ca sunt in termen daca încetarea pica in weekend. Dna inspector a zis ca nu este posibil ca un contract sa înceteze in weekend; spunea ca trebuia sa fac incetarile cu luni si sa le transmit luni. Este prima data cand aud asta, deși lucrez asa de cativa ani. In concluzie, cand ultima zi de lucru este vineri, contractul se inceteaza obligatoriu cu luni??? Sunt uimita de aceasta interpretare. Va trebui de fiecare data cand primesc o cerere de incetare, sa ma uit in calendar si sa i spun angajatului sa refaca cererea cu luni, in cazul in care s-ar nimeri in weekend. Ce parere aveti?
Multumesc!
Răspuns la discuția Schimbarea locului de munca
Multumesc.
Daca vine un control si il gaseste muncind la societatea B, el fiind angajat si platit de societatea A (avand act aditional de modificare a locului de munca la societatea B) inteleg ca nu ar trebui sa fie probleme. Nu trebuie sa muncească la/pentru acelasi angajator (?). Nu e cazul pt clauza de mobilitate. Pt ca locul de munca este fix. Va sta acolo multa vreme.
Totusi observ ca definiția locului muncii se refera la spații care aparțin aceluiasi angajator.
Multumesc
Răspuns la discuția Schimbarea locului de munca
Buna seara,
In cazul in care angajatul schimba locul de munca de la societatea A la societatea B, fiind platit in continuare de S.C. A (sa lucreze la sediul S.C. B), este suficient un act aditional de modificare a locului muncii sau trebuie neaparat făcută delegare? Angajatul este de acord.
Ma intereseaza daca schimbarea locului muncii se poate face numai la același angajator (intre puncte de lucru etc) sau nu are importanta locul muncii, daca angajatul este de acord. Art. 41 nu specifica.
Multumesc
Răspuns la discuția CM accident de munca
Buna ziua,
1. In cazul in care angajatul nu aduce adeverinta cu stagiul de cotizare, la indemnizația pentru accidentul de munca, daca are doar o luna lucrata, consider ca baza de calcul acea luna anterioară lucrata?
2. Pe certificatele medicale scrie cod 03, deci ii platesc 80%? Angajatul insista sa primească 100%. Inteleg ca se plătește 100% doar in cazul urgențelor medico-chirurgicale. De unde stiu ca a fost sau nu urgenta? Trebuia sa fie pe certificat cod 06 sau cum imi pot da seama?
3. Pentru recuperarea banilor de la casa de pensii, dosarul trebuie sa conțină si altceva decat ceea ce conține un dosar normal care se depune la CASMB? Multumesc
Buna ziua,
Este posibila in vreun fel compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat din anii 2015-2016? Sunt angajati vechi, care nu vor pleca, deci compensarea in bani la incetare nu se poate face. Care ar fi solutia? Angajatorul doreste sa ii plateasca, dar cum se poate face acest lucru legal fara a incalca art. 38 si 144 alin 2 din Codul muncii. Este ok ca ei sa faca o cerere de compensare in bani a concediului pentru perioada respectiva?
Exista vreun exemplu in jurisprudenta de astfel de situatii?
Multumesc
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.. In cazul desființării postului (65(1) ), este vreo problema daca preavizul incepe in timpul perioadei de proba?