cum recuperez contributia la bugetul de somaj, platita de catre angajator pentru un bonus acordat de catre angajator - dar pentru care nu trebuia platita contributia la somaj.
sunt in posesia unei dispozitii de la o ALOFM , in care, pe langa ceea ce-mi aduce la cunostiinta, specifica , si dreptul meu de a face contestatie in termen de 30 de zile.
acel termen este depasit, in momentul de fata.
dar, deoarece eu inca ma aflu in perioada de somaj,intrebarea mea este: am sau nu dreptul legal de a mai face contestatie .
consider ca mi-au fost lezate drepturile de a beneficia de o indemnizatie de somaj conform cu legea.
Va multumesc,
m-ati ajutat .voi incerca la anofm . in plus,
am sunat azi la oficiul juridic al ajofm , si mi-au comunicat ca :
la modul de calcul a mediei salariului de baza lunar brut , nu intra bonusul oferit de firma angajatoare. ca prin acest bonus angajatorul a facut o concediere mascata si ......auditul s-a autosesizat. se pare ca se vor recalcula din ultimii 5 ani aceste indemnizatii de somaj . la angajatorii mari , nu dau nume ca sa nu fie interpretabil.
raspunsul lor nu m-a linistit doar m-au lamurit , legal aceste sume intra in calculul mediei salariului de baza, in acest calcul intra toate sumele din care s-au platit procente catre somaj, eu asa stiu , sau din 19 august s-a schimbat ceva in legislatie ???
la intrebarea mea , cum imi recuperez suma , raspunsul a fost '' sa-i cereti angajatorului asta''. din cate stiu eu, banii s-au dat in luna iunie , ei sunt deja in fondul de somaj , de ce sa-i cer angajatorului ???? daca altcineva s-a autosesizat , nu putea sa vina si cu o solutie la problemele noi generate ???? sau se rezolva una si nu conteaza ca facem 5 noi ?
dupa un asa raspuns, ma astept ca peste un timp .....sa fiu anuntata ca am eu sa le dau bani deoarece cineva s-a autosesizat ca la dosar s-a lipit un post-it ..... doar nu o sa-l plateasca ei , e dosarul meu -banii mei.
nu doream sa ajung la tribunal , este o cauza moarta din fasa , raspunsul poate veni dupa multi ani si nu mai ajuta la nimic + cheltuieli .
ma intreb doar daca se recalculeaza , cine o sa le mai dea banii inapoi ??? unii pot fi morti, se duc la cimitir dupa coliva???
nu era mai simplu sa-i urmareasca pe angajatori ......sa-i pedepseasca pe ei ?
de ce suferim noi ? suntem victime de doua ori - fara serviciu si cu banii luati .
Buna ziua , in aceeasi situatie sunt si eu . acum o luna am depus dosarul pentru somaj, mi-au comunicat o indemnizatie iar ieri cand am fost la viza cu carnetul, mi-au pus in brate o hartie prin care eram informata ca indemnizatia are alta valoare ( aproape jumatate din suma initiala. motivul : la calcularea somajului nu s-a mai luat in calcul suma care a fost un bonus din fondul de salarii al angajatorului , desi au fost oprite procentele pentru somaj ) . pentru asta s-au avut in vedere prevederile art.34 din legea 76/2002 . art 34 nu prevede modul de calcul, sau nu stiu eu sa citesc.
'' nu-mi convine- pot sa fac contestatie'' , dar de la ajofm mi-au spus ca nu la ei, ci in alta parte .........intrebarea mea este unde ....pe strada , in fata blocului , la primarie , unde sa fac contestatie ???
i-am lasat chiar uimiti cand am intrebat unde sa fac contestatie , raspunsul a fost '' doar nu o sa ne reclamati pe noi la noi '' , atunci unde ??
iar motivul pentru care s-a schimbat suma a fost si mai ridicol : '' dupa ce am depus dosarul a venit o dispozitie si s-a schimbat modul de calcul .......care e dispozitia ? apare undeva ? raspunsul a fost : '' nu stiu, eu nu pot sa va spun, nu aveti acces la ea '' ???????
deci , daca maine cineva mai da o dispozitie , eu ma pot trezi luna viitoare cu o alta suma , eventual sa fiu informata ca in urma solicitarii mele de somaj , trebuie sa le dau eu bani .
in schimb pe hartie apare ordinul in baza caruia a fost numit in functie directorul executiv - ce relevanta are acel ordin pentru speta mea ???????
Doamne , ma rog sa viseze toti frumos , sa nu mai am eu cosmar.
Va rog, sa ma lamuriti dumneavoastra . Va multumesc .