salutere la toti in data de 05 09 2014 la o trecere de cale ferata am trecut si culmea ghinionului cind eream pe linia de tren sa-u aprins lminile rosii intermitente de la bariere ma oprit politia si mia luat permisu pe 90 de zile ca nu am opritu la bariere ,eu inteleg ca trebuie sa opresti in momentul cind luminile de la bariere se aprind indiferent daca barierele sint coborite sau in coborire dar cind esti pe linia de tren si in acel moment se aprind semnalele luminoase si treci semnalul soonor de la bariera nu functioneaza asa ca am trecut ca nu mai aveam ce sa fac si domnu politist ma oprit si mil-l la luat pe 90 de zile sincer mi se pare un abuz din partea politiei in goana dupa amenzi mai ales ca ne aflam in preajma alegerilor prezidentiale
buna seara tuturor am o intrebare referitor la scoaterea din tara a copiilor
desii sunt divortat de sotia mea cu care am 2 copii minori,cu virste intre 5 si 6 anisori si cu drept de vizita la domiciliul meu,ea incalca vehement dreptul meu de vizita
ceea ce vreau sa intreb este faptul ca ea vrea sa plece cu copii din tara mai exact in germania (in vizita la sora ei)si ma tot ameninta ca daca nu ii dau semnatura o sa mai imi vad copii cind o zbura porcu
ce se poate face in acest caz,cum o pot oprichiar
sau daca ii dau semnatura la notar pe un anumit termen ca sa se intoarca in tara
sau sa o oblig cumva
pentru ca sincer nu mai am incredere in ea dupa ce am divortat miam vazut copii de circa 5 ori si de fie care data dupa ce iam dus in napoi la mama lor a iesit cu scandal ,precum ca iam batut,iam infometat,sau leam ascuns hainutele ori jucariile
.chiar si in aceasta seara am incercat sa vorbesc cu ea ca sa avem o intilnire sa discutam despre comunicarea intre noi pentru copii
dar fara rezultat sa lasat cu jigniri la adresa mea
buna ziua la toata lumea am o intrebare referitor la accidentele de munca care suna cam asa. in data de 20.07.2011 mam angajat la o societate comerciala cu domeniul de actvitate mase plastice pe functia de operator de mase plastice in departamentul de vopsitorie iar in data de 21.02.2012 din motive personale miam bagat demisia cu preaviz de 15 zile lucratoare cam pe la ora 15.00 tot in aceias zi pe la ora 18.30 sa intimplat si accidentul fiind echipat corespunzator am alunecat in cabina pompelor de vopsit si miam fracturat mina am fost la urgente si mi au bagat mina in gips am primit concediu medical pina in data de 29.02.2012 platit100%iar din aceias data am fost la control si mi la prelungit pina in data de 31.03.2012 platit 75% problema este ca imi expira contractul de munca in data de 07.03.2012 CE SE INTIMPLA CU RESTUL ZILELOR DE CONCEDIU MEDICAL FIIND ACCIDENT DE MUNCA sau din acea data intru direct in preaviz de 15 zile pentru ca personalul de la resurse umane evita sami dea un raspuns
saluatre la toata lumea am o itrebare care suna cam asa IN MOMENTUL IN CARE CERI CUSTODIA COMUNA A COPIILOR REZULTATI DIN CASATORIE ce se intimpla cu pesnsia alimentara ?
ramine in continuare sau ambii parinti divortati contribuie in mod egal sau dupa posibilitati la cresterea si educarea copiilor
din cite stiu eu custodia comuna este una si partajul este alta nu se inbina una cu alta
poate sa ceara custodia comuna este dreptul lui in ceea ce priveste copii
iar in problema partajului, apartamentul poate reveni unuia dintre voi dar celui lant sa ise plateasca despagubire cam asa ceva . dar totusi te sfatuiesc sa consulti un avocat si dupa aceia vezi cese poate rezolva si cum .
si intrarea in vigoare a noului cod cvil a fost de la data de 1.10.2011
salutare o nelamurire cu privire la scoaterea minorilor din tara.
problema mea suna cam asa, in toamna anului 2005 mam casatorit din aceasta casatorie au rezultat 2 copii minori baiat si fata iar in vara anului 2009 sotia mea a dorit sa divortam ............etc
avind in vedere virsta frageda a copiilor am fost de acord ca ei sa ramina spre crestere si educare la sotia mea si sa platesc o pensie de intretinere dar nu in maniera in care doreste ea programul de vizite acela fiind la domiciliul ei citeva ore in wekend.
in urma probatoriului testimonial administrat in cauza mea a rezultat ca nici una din declaratiile martorilor fostei mele sotii nu a relevat un eventual pericol in dezvoltarea fizica sau psihica a copiilor prin apropierea de mine ca tata
asa ca mi sa acordat dreptul de vizite la domiciliul meu in a 2 si a 4 saptamina din luna ceea ce nu ia convenit fostei mele sotii
asa ca dupa terminarea procesului a facut apel ne avind probe serioase la adresa mea apelul ia fost respins
fapt ce a suparato cel mai tare,si ca sa se razbune nu a dorit sa puna sentinta in aplicare ramasa definitiva si irevocabila de la data de 11.03.2011
de la aceasta data am reusit sa iau copii in vizita la domiciliul meu o singura data si atunci cu multa lamurire si bataie de cap ca sa inteleagaca trebuie sa imi dea copii in vizita asa cum spune in sentinta ramasa definitiv si irevocabila .
la 3 zile dupa aceasta vizita a copiilor mei la domiciliul meu au inceput amenintari la adresa mea pe motiv ca am tinut copii ifometati sau ca iam batut si am vorbit urit cu ei.
am incercat sa vorbesc cu fosta sotie despre situatia vizitelor mele si sa ii explic ca trebuie sa am legaturi parentale cu ei pentru ca sunt tatal lor si trebuie sa veghez la cresterea si educarea lor dar fara folos
dupa 2----3 vizite in comuna unde isi are domiciliul fosta sotie au fost in zadar nu mia dat dreptul sa imi iau copii
iam trimis o notificare de la executor judecatoresc dar fara folos a zis ca nu o sperie o simpla hirtie .
in luna august am fost in preuna cu parinti mei si tot o data bunicii parentali ai copiilor mei dia bia ia lasat sa ii ia in brate
in momentul cind miam vazut copii a fost un lucru divin nu pot sa ma exprim in cuvinte de fericire la fel si din partea copiilor
dar nu a durat mult ca sa imi zica ca mama lor si fosta mea sotie ii pedepseste aspru daca se bucura de prezenta mea si daca imi zic ca ma iubesc si ca le dor de mine nu stiu ce sa inimplat dupa plecarea mea dar cred ca nu un lucru bun ?
la 3 saptamini dupa aceasta vizita adica azi 22.09.2011 ma sunat fosta sotie sa imi zica ca trebuie sa discutam despre copii ,ca doreste sa plece din tara cu tot cu copii si ca e in interesul lor spre o viata mai buna in alta tara
desi nu mia specificat in ce tara ,oras sau sat merge, daca are vreun contract de lucru sau un domiciliu stabil ea vrea sa plece cu copii si sa ii dau declaratie notariala ca sunt de acord cu plecarea lor in strainatate
totodata renunta si la pensia alimentara nu- i mai trebuie nimic desi am o restanta de vreo 8 luni pe care nu am putut sa o achit din cauza facultatii si ca urmeaza sa o achit la sfirsitul lunii desigur nu o iau ca pe o scuza
cu alte cuvinte doresc sa ma ajutati sa aflu cum pot sa o opresc pe fosta sotie sa plece din tara cu copii
ceea ce ma sperie este faptul ca ea dupa divort nu sa putut descurca financiar ,desi copii ereau la sat cu mama ei si ea locuia cu chirie in oras mai exact in timisoara iar in momentul cind nu mai avea bani sa plateasca chiria unde locuieste sa muta pe ascuns in alta chirie .
imi pare rau ca vorbesc despre necazul, si nefericirea ei dar situatia a luat o intorsatura .consider eu defavorabila petru mine si copii mei