avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comuna

Va rog sa ma lamuriti intr o problema.Am divortat in Februarie el incredintandu mi copiii de la prima infatisare.Acum ne judecam pentru apartament care este ipotecat, luat de 4 ani .El poate veni sa ceara custodia comuna a celor doi minori numai pentru a castiga apartamentul.Partajul este acum in Octombrie si stiu ca intra in vigoare noul cod civil
Va multumesc:(
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:24, 10 Octombrie 2011
din cite stiu eu custodia comuna este una si partajul este alta nu se inbina una cu alta
poate sa ceara custodia comuna este dreptul lui in ceea ce priveste copii
iar in problema partajului, apartamentul poate reveni unuia dintre voi dar celui lant sa ise plateasca despagubire cam asa ceva . dar totusi te sfatuiesc sa consulti un avocat si dupa aceia vezi cese poate rezolva si cum .
si intrarea in vigoare a noului cod cvil a fost de la data de 1.10.2011
Da, partajul si custodia comuna nu se imbina si nu au o legatura directa.
Nu poate cere custida comuna in procesul de partaj.
Ultima modificare: Luni, 10 Octombrie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu probleme tartoru2004 tartoru2004 Buna ziua, Am o matusa care este maritata de 4 ani, acum s-a hotarat sa bage divort pentru ca, numai suporta scandalurile, certurile si amenintarile ... (vezi toată discuția)
Sunt in divort si va urma si partajul dupa noul cod civil ! vaylet vaylet Avem un apartament subventionat de CEC prin care cec-ul mi-a comunicat ca apartamentul nu poate fi achitat integral decat cu acordul ambilor soti. (adica este ... (vezi toată discuția)
Partaj cu probleme si stabilire perioada de vizita a minorului nigela_3421 nigela_3421 Buna ziua! Doresc sa va cer un sfat. Am divortat acum 2 ani. Am o fetita de 5 ani. In timpul procesului de divort nu s-a stabilit dreptul de vizita pt fostul ... (vezi toată discuția)