buna seara tuturor am o intrebare referitor la scoaterea din tara a copiilor
desii sunt divortat de sotia mea cu care am 2 copii minori,cu virste intre 5 si 6 anisori si cu drept de vizita la domiciliul meu,ea incalca vehement dreptul meu de vizita
ceea ce vreau sa intreb este faptul ca ea vrea sa plece cu copii din tara mai exact in germania (in vizita la sora ei)si ma tot ameninta ca daca nu ii dau semnatura o sa mai imi vad copii cind o zbura porcu
ce se poate face in acest caz,cum o pot oprichiar
sau daca ii dau semnatura la notar pe un anumit termen ca sa se intoarca in tara
sau sa o oblig cumva
pentru ca sincer nu mai am incredere in ea dupa ce am divortat miam vazut copii de circa 5 ori si de fie care data dupa ce iam dus in napoi la mama lor a iesit cu scandal ,precum ca iam batut,iam infometat,sau leam ascuns hainutele ori jucariile
.chiar si in aceasta seara am incercat sa vorbesc cu ea ca sa avem o intilnire sa discutam despre comunicarea intre noi pentru copii
dar fara rezultat sa lasat cu jigniri la adresa mea
Puteti depune o cerere in instanta pentru a cere sa exercitati autoritatea parinteasca in comun, conform prevederilor din Noul Cod Civil.
Aveti mari sanse sa castigati pentru ca aceasta este acum regula, nu exceptia, in privinta autoritatii parintesti.
In acest mod fosta sotie nu mai poate lua hotarari de una singura in privinta copiilor si va trebui sa aiba si acordul dvs.