Ma poate cineva lamuari legat de urmatoarea problema:
Sunt casatorit din septembrie 2010.
Sotia mea nu mai lucraza din martie 2010, are 33 ani si a fost studenta in perioada 2009 - 2012 in prezent este la master ( perioada neintrerupta de studii )
Eu am perioada descoperite pentru ultimi 5 ani, ca si munca, cateva luni.
Sotia mea va beneficia de indemnizatie de cresterea a copilului ( in sept 2012, nu s-a nascut o fetita ) . Momentan, numai ce am depus dosarul.
Care este procedura de cooasigurare ? Am primit informatii diferite si as dori un raspuns corect, bazat pe legislatie.
Va multumesc frumos.
Dle Tudor,
Multumesc foarte mult pentru sfatul dumneavoastra.
Pentru moment ( sotia este insarcinata in 4 luni ) ramanem pe varianta de CCC al meu, ca si tata.
Va multumesc foarte mult pentru aceste informatii, mi-au fost de mare ajutor.
O zi excelenta!
Dle Tudor, va rog, in masura in care aveti timp sa imi raspundeti la urmatoarele:
Decizia mea si a sotiei este sa ne mutam in alta localitate pe perioada concediului de crestere a copilului, deci doresc sa raman eu in concediu de crestere a copilului. Dup calculele mele, impreuna cu alocatia de crestere a copilului voi beneficia de aceleas venituri ca si acum cand lucrez, deci prefer 2 ani de zile sa fiu aproape de sotia sa ne crestem bebele si sa lucrez gradina, etc.
Intrebari:
1. Cu cat timp inainte trebuie sa anunt compania de planurile mele ? Stiu ca o femeie insarcinata dupa ce anunta este protejata impotriva concedierii! Eu sunt la fel ? Adica compania poate alege sa ma concedieze dintr-un alt motiv daca afla ca doresc sa raman in concediu de crestere a copilului.
2. Daca sotia mea este casnica, si va sta si ea acasa, acest lucru va afecta posibilitatea de a ramane eu in concediu? Sotia mea se va angaja indata ce ii permite starea de sanatate.
Va multumesc frumos.
Flavius, 26 ani
Buna ziua,
Sotia mea este insarcinata si va naste in septembrie 2012. Ea are 33 de ani, si este studenta anul III la o facultate privata. De aceea nu beneficiaza de indemnizatie de crestere a copilului.
Doresc sa raman eu, ca si tata in concediu de cresterea copilului. Puteti sa imi raspundeti la cateva intrebari ?
1. Cu cat timp inainte trebuie sa imi anunt angajatorul oficial de decizia mea de a ramane in concediu de crestearea copilului de 2 ani ?
2. Ce acte sunt necesare pentru deschidere dosarului?
3. In mod normal eu beneficiez de 22 de zile de concediu pentru 12 luni. Daca folosesc toate cele 21 de zile de concediu pana in septembrie si raman apoi in concediu de cresterea copilului, trebuie sa platesc / restitui diferenta de zile pentru care nu voi mai lucra ( septembrie, octombrie, noiembrie, decembrie ) .
4. Conform legii din ce data trebuie luat condeciul de crestere a copilului? Data nasterii ? Cu cat timp inainte sau dupa trebuie depus dosarul pentru indemnizatie ?
Sper ca nu sunt intrebari prea complicate.
Astept un raspuns.
Va multumesc in avans.
Flavius
Buna ziua,
Va rog frumos in masura in care aveti timp, sa imi raspundeti la urmatoarea situatie:
Am un prieten de 20 de ani, de la tara, famile dezorganizata, care nu are acte....nu are buletin, certificat de nastere, CNP. Cand s-a nascut concubinul mamei nu a vrut sa il recunoasa si intr-un final baiatul a ramas fara acte. A mers la scoala, la tara, dar s-a retras. Nu cunosc toate detaliile cazului, dar va rog daca puteti sa imi explicati care este procedura in acest caz ? Care ar fi cea mai sigura cale, la care ar putea apela, pentru a fi sigur de un rezultat ? El s-a mai interesat dar nu a fost luat in seama. Un avocat, ar putea rezolva situatia mai rapid ?
Va multumesc frumos.
O zi excelenta !