avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters223567

Activitate ContSters223567

multumesc mult pentru lamurire !
Cu siguranta fiecare dintre noi am avut in viata noastra momente de cumpana, in care ne-am intrebat daca am procedat bine intr-o anumita situatie si "cum ar fi fost daca ...?" sau "imi pare asa de rau ca am facut cutare lucru".
Se spune ca "daca nu regreti ceva nu ai constiinta" dar se mai spune si ca "daca regreti prea multe nu mai poti trai prezentul din plin" .
Ei bine, eu regret cel mai mult ca-mi doresc perfectiunea in fiecare clipa, ca nu ma bucur de prezentul care este plin de imperfectiuni (sau cel putin asa il vad eu), prezent pe care sunt constienta ca trebuie sa-l accept si sa-l traiesc din plin.
Mai regret si acele lucruri frumoase pe care nu am stiut sa le apreciez si nici sa ma bucur de ele ...
Regret si toate momentele in care am pricinuit tristete in jurul meu :(
Voi ce regrete aveti ?
Răspuns la discuția In memoriam Octavian Paler
Sa astepti oricat.
Sa astepti orice.
Sa nu-ti amintesti in schimb orice.Nu sunt bune decat amintirile
care te ajuta sa traiesti in prezent.

Ooooo, cat de adevarat !!!


Multumesc Monique !:)
Poate cineva sa-mi spuna daca s-a schimbat ceva si in Codul de Procedură Civilă?
Multumesc !
Răspuns la discuția Imi place acest blog...
Cum dispare dragostea aşa… dintr-o dată???
de Octavian Paler

Nu demult, am fost întrebat de o prietenă apropiată care ar fi răspunsul meu la această întrebare. Mi s-a părut o întrebare grea şi complicată, dar am încercat să mă gândesc ce simt eu în momentul de faţă. Spun în momentul de faţă, pentru că eu cred că fiecare dintre noi suntem entităţi într-un proces de evoluţie continuu, cel de azi nu mai e la fel ca cel de ieri, iar cel de mâine nu va mai fi la fel ca cel de azi. Iar acest răspuns este, bineînţeles, subiectiv, trecut prin prisma experienţelor proprii, încearcă doar să fie de o “subiectivitate onestă”.

Mi-am adus aminte iniţial de citatul din Balzac de care îmi scria Lavinia la un moment dat: “cu cât judeci mai mult, cu atât iubeşti mai putin”. Mi s-a părut, întradevăr, o lecţie excelentă de viaţă. E o luptă permanentă pe care o duci cu tine însuţi ca să reuşeşti să treci de la acceptarea teoretica la aplicarea practică a acestui lucru. E atăt de usor să cazi în greşeala de a-i judeca cu usurinţă pe cei de lăngă tine şi asta îţi arată cât de puţin esti în stare să îi iubeşti. În plus, cred că, la un moment dat, îţi dai seama că oricâtă dreptate ai avea sau ţi s-ar părea că ai, tot ceea ce reproşezi celuilalt (de la cele mai banale chestiuni casnice pănă la trăsături de caracter), sunt de fapt neputinţele şi temerile tale proprii. Te reflectezi în “judecăţiile” pe care le faci ca într-o oglindă proprie.

Eu nu cred că dragostea dispare aşa… dintr-o dată. Cred că ea e tot timpul în noi, e acea lumină pe care putem să o accesăm oricând, câtă vreme nu ne temem să facem acest lucru. Mai cred că dragostea ca şi stare nu ar trebui să depindă neapărat de o a doua persoană. Ea ar trebui să fie, în primul rănd, “prin nevoia ei de a dărui, purificare de sine” (Viaţa ca o coridă). Desigur, e o binecuvântare ca sentimentul să îţi fie împărtăşit, însă stau şi mă întreb: este oare chiar un blestem dacă nu se întâmplă acest lucru? Până la urmă, cred că doar egoismul din noi ne face să vedem lucrurile aşa. Mai degrabă, atunci când percepem dragostea ca “încercare de colonizare a celuilalt” (Viaţa ca o coridă), chiar dacă, poate, ia forme atăt de subtile încăt nu e evident nici măcar pentru noi înşine de câte ori ne împiedicăm aici.

“Cine iubeşte şi este iubit nu va mai fi niciodată acelaşi om”. Numai pentru asta, cred că trebuie să fii profund recunoscător persoanei care te-a făcut să vibrezi la acel nivel, indiferent dacă eşti/ mai eşti sau nu într-o relaţie cu acea persoană. Până la urmă, poate că “Drumul nu mai duce nicăieri, dar adevaratele ţinte nu se află oare în noi? ” (Viaţa ca o coridă).

Una din definiţiile mele favorite ale lui Paler, e definiţia dragostei: “Vino, să pot regăsi drumul înspre mine”. Mi se pare fantastică, concentrează în puţine cuvinte atât de multe… Pentru tine însuţi ca entitate spirituală nu este oare acesta rolul primordial pe care ar trebui să îl aibă dragostea? Să te ajute să regăseşti drumul înspre tine? ªi cred că partea cea mai frumoasă ar fi să poţi face şi tu apoi acelaşi lucru pentru alţii. Să aprinzi scânteia care să îi conducă spre drumul lor interior.

ªtiţi, în ultima vreme refuz să privesc dragostea neapărat, restricitiv şi îngust, ca fiind o poveste care se întâmplă doar între doua persoane predestinate. Cred că de-a lungul călătoriei noastre aici există diferite persoane care ne pot ajuta şi pot îndeplini rolul acesta, iar ele pot să apară în cele mai neaşteptate ipostaze: “uneori, tocmai din frica de a nu scăpa esenţialul nu te alegi cu nimic. Pupila se dilată ca la pisici în întuneric şi priveşti obiectele fără să le mai vezi. Cum s-a zis, poate că adevărurile mari sunt uneori atăt de aproape, încăt doar de aceea nu le observăm fiindcă le căutăm. Ar trebui numai să deschidem ochii şi să privim.”(Caminante). La fel de bine, aceste persoane pot să şi dispară la un moment dat din viaţa noastră, dar asta nu ar trebui să schimbe lucrurile pentru că, probabil, “dragostea este experienţa cea mai profundă pe care poti s-o ai într-o viaţă” (Octavian Paler – interviu Revista Tango)
Aseara mi-am luat un pix si o hartie si am inceput sa enumar principiile mele de viata. Dupa ce am terminat de enumerat aceste principii, le-am recitit si eram chiar mandra de mine, gandindu-ma ca sunt o fiinta plina de moralitate =D>. Apoi, am dat peste cele "18 Reguli ale lui Dalai Lama" (pe care cred ca le cunoasteti cu totii) si dintr-o data mi s-a parut ca acele principii ale mele sunt chiar banale. Dar cele care mi-au placut cel mai mult, sunt cele pe care le-a enuntat Steve Jobs si pe care vi le voi reda mai jos.

Steve Jobs spunea intr-un interviu :

Mancam hrana care este facuta de alte persoane. Purtam haine cusute de alte persoane. Vorbim limbile care au fost inventate de alte persoane. Cred ca a venit timpul ca noi sa devenim folositori pentru omenire.

Trebuie mai des sa spunem altora despre ceea ce am facut. Bineinteles, nu fortat, altfel vei speria oamenii.

Am avut multe femei, dar cele mai bune intotdeauna au fost sotiile mele.

Eu – unul dintre putinii oameni, care stie, ce inseamna sa pierzi un sfert de miliard de dolari intr-un an de zile.

TV prosteste si ucide o multime de timp. Opreste-l si vei economisi cateva celule din creier. Dar fii atent, poti sa prostesti si in fata computerului Apple.

A fost o vreme cand am dormit pe podea la prieteni si strangeam sticle pentru a cumpara un burger vegetarian. Acum, dupa ce am primit actiuni si proprietati in valoare de cateva miliarde de dolari, viata mea s-a schimbat, dar nu eu.

Doar avand un scop, viata are sens si satisfactie. Acest lucru nu doar imbogateste sanatatea si longevitatea, dar si ofera un pic de optimism in vremurile dificile.

Nu exista o persoana de succes care niciodata nu s-a impiedicat si nu a facut greseli. Exista doar persoane de succes care au facut greseli, dar apoi au schimbat planurile, bazandu-se pe acele greseli. Eu sunt unul din acele persoane.

Exista o singura modalitate de a face un lucru bun – sa-l iubesti. Daca nu ai ajuns la asta, asteapta. Nu te grabi sa lucrezi.

Faptul ca voi muri in curand – cel mai important instrument care ma ajuta sa fac cele mai importante alegeri in viata.

Pot da afara o persoana, si apoi sa-l sun pentru a discuta un proiect si din nou sa-l angajez. Trecutul nu ma intereseaza, este important doar prezentul.
Nathaniel Branden: Cei 6 stalpi ai increderii in sine

Iata care sunt in conceptia lui Nathaniel Branden cei 6 stalpi ai stimei si ai respectului de sine:

Traieste constient – Nu te uita prea mult in trecut, nici prea mult in viitor, ci traieste in prezent. Invata sa te bucuri de frumusetea lui “acum”. Fii receptiv la ceea ce se afla in jurul tau si fii prezent la propria viata, la propriile actiuni, la propriul comportament. Eforturile tale trebuie sa se concentreze nici mai mult, nici mai putin decat asupra a ceea ce are loc acum. Nu neglija circumstantele si imprejurarile si raporteaza-te intotdeauna la ele. Fii deschis catre informatia care iti poate parveni dinspre exterior si care te poate ajuta in concretizarea obiectivelor, valorilor si intereselor personale. Nu-ti pune ochelarii atunci cand te uiti la ceea ce se petrece in lumea ta interioara. La fel cum nu neglijezi lumea exterioara, nu neglija nici lumea interioara. Este important sa le asculti, ba mai mult, sa te implici in amandoua.

Autoacceptarea – “Putem fugi nu doar de partea noastra intunecata, dar si de partea noastra pozitiva, luminoasa – de orice care ne poate face sa ne distingem din multime”.
Autoacceptarea inseamna impacarea cu sine si acceptarea a tot ceea ce exista in noi, inclusiv a acelor aspecte pozitive pe care, inconstient sau nu, incercam sa le ascundem uneori. Nu este atat de usor pe cat pare sa fii capabil sa te accepti asa cum esti si sa-ti asumi responsabilitatea a ceea ce esti, in varietatea ta de ganduri, sentimente, actiuni. Nu te nega, nu te renega si nici nu te ascunde. Nici in fata ta, nici in fata celorlalti. Nu te alunga. Da-ti sansa sa simti ceea ce simti. Acorda-ti permisiunea de a gandi ceea ce gandesti. Da-ti sansa de a actiona in felul in care actionezi. Da-ti posibilitatea de a vedea sentimentele si actiunile celorlalti fara a te simti obligat sa iti placa in mod neaparat, sa fii de acord cu ele sau sa le gasesti justificari. Fii constient de toate acestea, insa asuma-ti responsabilitatea pentru ele. Fii constient de tine si accepta responsabilitatea pentru propria persoana.

Autoresponsabilitatea – Pentru a atinge increderea in sine deplina trebuie sa iti stii care iti sunt responsabilitatile. Trebuie sa le accepti si sa le faci fata cu fruntea sus, nu cu capul plecat. Trebuie sa raspundem provocarilor vietii ca indivizi, nu ca victime, ne sfatuieste Nathaniel Branden. Pentru ca fiecare alegere ne apartine. Pentru ca fiecare actiune ne apartine. Pentru ca fiecare din noi poarta pe umerii sai responsabilitatea propriei vieti si a starii sale de bine. Constientizam sau am putea constientiza tot ceea ce facem. La fel de bine, am putea constientiza si impactul pe care ceea ce facem il are asupra celor din jur.


Autoafirmarea – Autoafirmarea inseamna in primul rand sinceritate fata de tine. Daca esti sincer si corect fata de ceilalti, nu fi nesincer si incorect fata de tine. Nu-ti falsifica propria realitate a ceea ce esti si a ceea ce valorezi doar pentru ca nu ti-ai dori sa te confrunti cu dezaprobarea. Trebuie sa gasesti curajul sa lupti pentru tine, sa iei atitudine pentru tine intr-un mod potrivit, in momentul potrivit , manifestand respect fata de tine, fata de contexte, dar si fata de cei din jur. Fii autentic si manifesta-te, sustine-te in fata celorlalti, ne sfatuieste Nathaniel Branden. A te afirma nu inseamna nici a fi agresiv, nici a fi pasiv, este de parere acesta. Afirmarea este drumul dintre ele…



Traieste cu scop – Daca esti sincer fata de ceilalti si esti sincer si fata de tine, nu ezita sa fii sincer si fata de dorintele, obiectivele sau scopurile personale. Pentru a creste stima de sine si avea o incredere pozitiva in tine, ramai fidel obiectivelor proprii, nu obiectivelor altcuiva. Incearca sa-ti traiesti viata dandu-i un scop, iar daca nu l-ai gasit inca, apuca-te sa il identifici. Da-ti un scop. Da-ti doua. Da-ti mai multe scopuri. Mobilizeaza-te pentru a-ti implini scopurile. Stabileste-ti obiectivele pe termen scurt sau lung. Lupta pentru ele. Ia atitudine concreta pentru ele. Ai in vedere si lucrurile de care ai nevoie pentru a le atinge. Nu te departa prea mult de realitate. Evalueaza-ti in permanenta actiunile pentru a-ti da seama cat de departe sau aproape esti de indeplinirea lor. Nu neglija nici rezultatele actiunilor tale. Fiecare in parte te aduce mai aproape de implinirea scopului.

Integritatea personala – Acest din urma stalp, este de parere Nathaniel Branden, este cel care sustine si leaga laolalta toti ceilalti stalpi, ingloband valorile, actiunile, telurile si convingerile tale. Daca ii tratezi pe ceilalti cu corectitudine, de ce nu te-ai trata si pe tine cu aceeasi masura? Daca exista o egalitate intre ceea ce esti, ceea ce faci si ceea ce stii si nu discrepante, atunci ai facut un pas mare inspre castigarea increderii in sine. Trebuie sa traiesti in functie de ceea ce esti. Trebuie sa-ti spui intotdeauna propriul adevar, sa-l sustii in fata ta si a celorlalti. Trebuie sa existe o oarecare concordanta intre ceea ce esti, ceea ce spui, ceea ce simti si ceea ce gandesti. Intareste prin actiuni ceea ce gandesti. Nu spune ceva daca nu crezi in acel ceva. Nu te simti obligat sa simti ceea ce simt ceilalti. Bunavointa si ingaduinta pe care le ai fata de ceilalti trebuie sa le ai si fata de tine.
Am fi o societate perfecta daca am tine cont de aceste sfaturi :)
E atat de frumos! dar cum sa facem sa nu uitam toate acestea ? Din pacate exista acele momente in care uitam toate aceste invataturi, si ne adancim in nebuloasa realitate (cu probleme si suferinte) si uitam ca viata poate fi atat de frumoasa ... Mi-ar placea sa fiu tot timpul optimista, lipsita de griji si temeri de tot felul , dar nu prea reusesc ...
Iti multumim pentru momentele de liniste pe care ni le dai prin aceste postari minunate !