Pe scurt, construiesc o casa si distanta intre fereastra (perete in zona ferestrei) si gardul vecinului este de 194 cm. Gardul este de tip plasa. Am inteles ca distanta minima este de 2m, dar nu stiu sigur daca 2m de la fereastra in gard sau de la peretele din zona ferestrei. Oricum, m-am gandit sa contruiesc un gard netransparent (impreuna cu vecinul) de aproximativ 2m inaltime. In momentul in care ar exista un gard netransparent (bca) intre noi, mai este obligatorie distanta minima de 2m in zona ferestrei ?
1. Eram pe sensul meu de mers, nicidecum pe contrasens.
2. Sa constatat faptul ca am lovit o bovina, cine eram in autoturism, la ce KM la intamplat fapta, locul, cam toate detaliile din acel moment.
3. Cand am spus ca la venirea echipajului nu era nimeni, m-am referit la faptul ca nu era ciobanul sau alti "martori" de care mi-a vorbim patronul acela. Eram noi, cele 2 persoane din autoturism. Si un paznic care a fost intrebat de politisti daca cunoaste ceva despre cioban si a spus ca nu stie mare lucru.
4. Ora la care se petrecut accidentul a fost in jurul 7.20 seara, era spre inserare, dar nu bezna.Iar ciobanul era pe contrasens, pe marginea drumului, si am mers spre el . Am discutat cu el aprox 5-10 minute si vazand ca nu ajungem la un punct comun, totusi el spunandu-mi ca imi plateste avaria dar doar oglinda, restul masinii ca nu il intereseaza. Apoi am sunat la 112 de fata cu cioban, politia bineinteles ca a venit cam in 20 minute, moment in care ciobanul a disparut incet incet. Cand a ajuns politia era cam ora 8 si afara se intunecase complet, fapt pentru care ciobanul nu mai era vazut pe camp, chiar daca era la 100m in fata noastra.
In nici un caz nu ar putea sa nu recunoasca, odata ce am sunat la 112 si stiam cine e ciobanul, fizionomia lui si tot ce trebuie pentru a fi recunoscut, lucru ce a fost scris si in declaratie.
Oricum, nu inteleg cum tot patronul "cu gura mare" si inventeaza lucruri, cum ca eu i-as fi lovit bovina pe contrasens. Ca ar fi gasit ce a ramas din oglinda a3a zi si atunci ar fi venit cu politia si ar fi facut "masuratori", asa s-a exprimat dansul. Amenintandu-ma ca s-ar putea ca eu sa ii platesc lui vaca. Ei bine, pot exista asemenea masuratori dupa o zi, doua zile ? Ma gandesc ca ar putea fi o persoana cu influenta si poate creea o poveste pe la politie...
Cu aprox 10 zile inainte am lovit o vaca pe DN22C ce se afla in mijlocul strazii si probabil traversa strada, am lovit-o cu partea stanga astfel m-am ales cu masina avariata si fara oglinda in stanga.
Am gasit ciobanul in zona si pe loc, a recunoscut ca e vaca lui si ca acum schiopateaza, dar nerecunoscand ca a auzit bubuitura, desi se afla peste dru. Am sunat la politie insa pana cand a ajuns echipajul ciobanul a plecat. Am depus o declaratie in a cest sens, urmand ca politistul sa gaseasca ciobanul.
Am gasit eu ciobanul intre timp, la care mia spus ca pot vorbii cu seful lui (patron). L-am contactat telefonic si acest individ a venit la fata locului, spunandu-mi ca mi-a gasit oglinda ce mai ramasese de la masina undeva pe contrasens pe marginea drumului, si cica eu as fi fost cu masina pe contrasens si i-as fi lovit vaca. Ar avea el martori (paznic si tractoristi) care ar fi vazut, dar totul sa intamplat cand se intuneca afara si la venirea echipajului nu era nimeni, nici ciobanul nu putea fi vazut pe camp ca se intunecase.
Acel patron a spus ca si el a facut plangere si masuratori a3a zi, si atunci ar fi gasit ce mai ramasese din oglinda pe contrasens. Fapt ce ma pune pe ganduri ...
As dorii un sfat, ce as mai putea face inafara de faptul ca trebuie sa il contactez pe politistul la care am facut declaratia. Dar patronul, putea face "masuratori" dupa o zi, doua asa cum spune el si sa "creeze" vreo inventie cum ca eu as fi condus pe contrasens in curba si vaca lui ar fi fost acolo nevinovata ?
Sunt pus pe ganduri si ma gandesc si la varianta sfatuirii cu un avocat.
Salut, am avut un accident de curand, nu grav. Am lovit o bovina, spre seara intr-o curba. Ei bine, m-am ales cu aripa indoita, portiera zgariata, oglinda praf si farul cu bara intrate undeva spre interiorul masinii. In acel moment, am tras dreapta si m-am indreptat catre ciobanul pe care l-am zarit, care a spus ca nu a auzit bubuitura dupa care vazand problema reala si spunand-ui ca sun la politie, sa dus sa isi ia vacile de peste drum si s-a intors spunandu-mi ca schiopateaza una din ele si ca e adevarat.
Ei bine, am sunat la politie, au venit politistii insa ciobanul a plecat (nu puteam sa il tin legat acolo). Am facut o declaratie dupa care am urmarit zona sa intalnesc ciobanul insa nu am reusit.
Dupa o saptamana am gasit ciobanul, care a spus ca a depus si el declaratie si ca a luat amenda si ca pot vorbii cu patronul lui. Ei bine, l-am sunat pe patronul lui la care a venit nervos si a inceput sa spuna ca a venit si el cu politia, a facut masuratori, a depus declaratie, ca oglinda era pe contrasens si ca eu acolo as fi lovit vaca.. Ca ar avea el paznici si tractoristi care au vazut, desii cat am stat acolo era doar un paznic care la venirea politiei a spus ca nu stie mare lucru.
Apropo, vaca i-ar fi murit. Sa il dau in judecata ? Ce sanse as avea sa imi primesc despagubiri ? poate el cu martori mincinosi sa spuna un alt fapt decat cel care sa intamplat in acea seara ? Eram in masina eu cu prietena mea, pe sensul nostru de mers . Au venit 3 politisti, cu 2 masini. Ciobanul nu mai era acolo. Orice intrebare, pot raspunde. De asemenea, orice sfat e binevenit. Multumesc !
Salut, am o hotarare pe care am primit-o pe 27 aprilie pentru o plangere la care am dorit anularea unui proces verbal. Am pierdut, asa ca voi face recurs prin posta, termenul limita fiind data de 27 luna aceasta (30 de zile termen de recurs).
Vreau sa intreb daca predau cererea de recurs la posta chiar si in ultima zi (adica maine, 27.05.2015) nu voi intampina probleme ? De asemenea as dorii sa stiu si daca conteaza la ce oficiu postal depun recomandata cu confirmare de primire, conteaza daca este oficiul din localitatea in care locuiesc sau pot trimite dintr-o alta localitate fara probleme ? Multumesc !
Am cumparat un autoturism SH, de la o persoana bugetara.
Am platit, am primit masina + contract de vanzare cumparare, talon, actul de identitate a autoturismului. Fiscalul urmeaza sa il primesc.
Problema e urmatoarea, persoana care mi-a vandut masina o are inmatriculata pe numele celui de la care o cumparase la randul lui, dar la fisc a spus ca el este inregistrat. Nu a scris pe talon ca e instrainat catre, deoarece voi merge si eu cu aceleasi numere o perioada.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
E bine cum am procedat, ce probleme pot intampina ?
Pot lua in evidenta fiscala masina ca sa fie pe numele meu fara acel fiscal care trebuie sa il primesc ?
La inmatriculare pot intampina probleme, voi avea nevoie de cel pe numele caruia este acum inmatriculata masina ?
Buna, sunt nou aici si recunosc ca am intrat doar pentru o problema.
Sunt student, anul 2, si am o problema. Parintii mei sunt despartiti si tata mi-a platit pensie alimentara pana cand am facut 18 ani. Totul cred ca a fost ok, deoarece cand sau judecat atunci, asa i sa spus tatalui meu, in acel dosar, contract nu stiu cum sa denumesc.
Dar de un an de zile sunt la facultate, si cineva m-a sfatuit ca el ar trebuii sa imi plateasca si acum pensie alimentara. Este adevarat ?
Si daca da, ce trebuie sa fac, unde sa merg ?
Mai multe informatii pot oferii aici.
VA MULTUMESC