avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1851 soluții astăzi
Forum Activitate Evee

Activitate Evee

Pentru angajarea la un alt loc de munca, ar fi indicat sa prezentati Decizia de incetare de la fostul loc de munca.
Răspuns la discuția revisal concediu fara plata
Concediul fara plata se aproba pe baza cererii formulate de salariat, fara indeplinirea altor formalitati.

Spre deosebire de invoire, concediul fara plata reprezinta o cauza de suspendare a contractului individual de munca prin acordul partilor. In acest sens, articolul 54 din Codul muncii prevede suspendarea contractului individual de munca, prin acordul partilor, in cazul concediilor fara plata pentru studii sau pentru interese personale.

Conform art art. 4 alin. (1) lit. c) din HG 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor, perioada si cauzele de suspendare a contractului individual de munca, cu exceptia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale, se inregistreaza in registru in termen de maximum 20 de zile lucratoare de la data suspendarii.

Concediul fara salariu fiind o cauza de suspendare a contractului individual de munca, perioadele in care salariatii beneficiaza de acest concediu se vor inscrie in registrul de evidenta a salariatilor.

In concluzie, atat in cazul invoirii, cat si in cazul concediului fara plata, salariatul absenteaza de la serviciu cu acordul angajatorului, insa intre cele notiuni exista deosebiri fundamentale.

Astfel, pe perioada invoirii, salariatul va fi platit corespunzator timpului normal de lucru, in timp ce pe perioada concediului fara plata, acesta nu va beneficia de salariu.

Invoirea nu reprezinta o suspendare a contractului individual de munca si nu va fi inregistrata in REVISAL, in timp ce concediul fara salariu reprezinta o cauza de suspendare a contractului de munca, expres prevazuta de Codul muncii, si va fi inregistrata in REVISAL, in termenul fixat de lege.
Răspuns la discuția Decizie incetare CIM
Multumesc!
Cum operez in Revisal decizia de incetare conform art.55, lit.c- urmare a vointei unilaterale a uneia dintre parti, la optiunea "Alt temei" ?
Multumesc!