avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Se poate sa mi se refuze eliberarea notei de lichidare?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Se poate sa mi se refuze eliberarea notei de lichidare?

Mi-am dat demisia, cf art.81 cu respectarea preavizului de 20 zile lucratoare dintr-o banca, la care am un credit in CHF. Acum ei imi impun semnarea unui act aditional cu o dobanda mai mare cu 50%. Eu le-am spus ca nu il semnez atata timp cat :
1. in contract este stipulat ca in momentul in care nu voi mai fi salariata a bancii, mi se vor aplica conditiile standard fara necesitatea semnarii vreunui act aditional (ideea e ca acum nu mai exista acest produs in oferta bancii), ci cu o notificare din partea bancii
2. am colege care au plecat fara sa li se faca vreo modificare la dobanda
3. exista clienti cu dobanzi mai mici decat cea pe care am avut-o eu in tot acest timp deoarece au negociat sau au dat banca in judecata, de asemenea si eu am sanse foarte mari de reusita in cazul vreunui litigiu la care nu imi doresc sa ajung (exista si cazuri de fosti angajati care au castigat in instanta)

Acum intrebarea mea este daca se poate sa mi se refuze eliberarea notei de lichidare deoarece eu am nevoie de aceasta in vederea angajarii la un alt loc de munca. Va rog mult sa ma ajutati cu aceasta informatie, eu oricum sunt in asteptarea raspunsului lor referitor la dobanda creditului, insa deja este ultima zi lucratoare.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:54, 14 Martie 2012
Nota de lichidare este n document care nu are o baza legala in ceea ce priveste emiterea acestuia ... intr-adevar, in practica se foloseste asa ceva ... angajarea unei persoane nu poate fi conditionata de prezentarea notei de lichidare de la fostul angajator .... poate suna a discriminare.

Daca expira termenul de preaviz, atunci raportul de munca inceteaza ..
Pentru angajarea la un alt loc de munca, ar fi indicat sa prezentati Decizia de incetare de la fostul loc de munca.
De asemenea, angajatorul poate cere informatii in legatura cu persoana care solicita angajarea de la fostii sai angajatori, dar numai cu privire la activitatile indeplinite si la durata angajarii si numai cu incunostintarea prealabila a celui in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte credit staff felseb felseb OUG 50/2010. Legea spune ca Prezenta ordonanta de urgenta nu se aplica urmatoarelor contracte: : d) contracte de credit acordate de catre un angajator ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea preavizului Florina10 Florina10 Buna ziua, am primit acasa o insiintare de la fostul loc de munca, o convocare la cercetarea prealabila. Nu mi-am respectat preavizul si acum nu ma pot angaja ... (vezi toată discuția)
Modificare rata dobanda pentru un credit in chf contractat in 2008 geoiv geoiv Am nevoie de parerea dvs. Pana acum cateva zile am fost angajata unei anume banci - sa ii spunem \"Z\" deoarece am decis sa demisionez. Am contractat de la ... (vezi toată discuția)