Am cumparat o masina pe care nu am putut sa o trec pe numele meu deoarece fostul proprietar avea datorii foarte mari la primarie. In urma unui proces am obtinut o sentinta prin care se constata dreptul meu de proprietate asupra autoturismului si ma abiliteaza sa efectuez formalitatile necesare in fata organelor competente pentru transcrierea dreptului de proprietate.
Intrebarea mea este :cu aceasta hotarare, cu cartea de identitate a vehicolului si cu certificatul de inmatriculare (care sunt pe numele vanzatorului) pot transcrie autoturismul pe numele meu? Daca nu care ar fi procedura de urmat?
Va multumesc anticipat si o zi buna.
In luna februarie 2006 am devenit parintii a o pereche de gemeni.La acea vreme indemnizatia pt. cresterea copilului se platea numai pt.un singur copil, existand optiunea de a lucra in continuare si de a primi un bonus lunar in cuantum de 300 ron/luna timp de 2 ani drept incurajare de a continua activitatea lucrativa,suma care era platita de serv.prevederi sociale judetean.Am optat la acea vreme pt.varianta de a lucra in continuare deoarece indemnizatia de cresterea copilului asa cum se platea atunci nu mi-ar fi acoperit cheltuielile primind timp de 2 ani suma mai sus mentionata. Intrebarea mea este : Trebuie sa primesc si eu suma de bani aferenta celui de al doilea copil asa cum au primit parintii care au optat sa stea acasa si sa-si creasca copiii?Daca da, ce pasi trebuiesc urmati in acest demers?Va multumesc.
Sotia mea este nascuta pe 02.09.1957.
Are 31 de ani vechime din care 15 ani in grupa a 2 a.
A nascut si crescut 5 copii.
Nu mai lucreaza de 3 ani si 6 luni.
Cand se poate pensiona anticipat si anticipat partial si cat ar fi penalizarea.
Cu respect A. Craciun.
Am cumparat o masina de la un cetatean care la randul lui a cumparat-o de la firma unde lucra.Acesta a cumparat-o numai pentru a o revinde si nu a facut demersurile pentru inmatriculare si nici la primarie nu a inscris-o.Cand am cumparat-o eu mi-a dat CIV, certificatul de inmatriculare (pe numele firmei de unde a cumparat-o),certificatul fiscal (tot de la firma) si am facut act de vanzare-cumparare intre noi.De asemenea mi-a dat si chitanta fiscala cu care a cumparat el masina.Problema e ca el are datorii mari la fisc si nu poate obtine certificat fiscal pe numele lui.Intrebare:Pot as fac actele pe numele meu daca in acte el nu apare ca proprietar in actele masinii? La o discutie telefonica mi-a spus ca el a cumparat-o pentru a o revinde si considera ca dupa ce mi-a vandut-o nu mai are nici o obligatie.vVa rog un sfat sau o sugestie cum as putea face.Va multumesc.