avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Activitate ionmihaela

Activitate ionmihaela

In urma unor masuratori la unul din vecinii mei s-a constatat o eroare in cartea mea funciara. S-au efectuat din nou masuratori la intreaga noastra suprafata si se pare ca sunt de fapt doua erori atat in partea de sud cat si in cea de nord . Din pacate daca in partea de nord ne-am inteles cu vecinii sa modificam si am obtinut semnatura pe noul proces verbal de vecinatate in partea de sud , vecina care nu are carte funciara nu vrea sa semneze pana nu fac un gard nou ( un soi de santaj ca sa platesc numai eu acest gard) . Vreau sa intreb daca modificarea nu se poate face si fara acordul ei , fiind vorba de masuratorile unui topometrist autorizat , ea neavand carte funciara , iar aria mea totala se micsoreaza cu 7 metri patrati. Mentionez ca in partea de sud ( cea cu problema) s-a gresit in defavoarea mea. Ce masuri pot lua pentru modificarea cartii mele funciare , pentru ca vecinul din nord sa poata sa isi faca si el cartea funciara - intre noi doi in momentul de fata fiind incalecari ale limitelor) ? Va multumesc pentru lamuriri.
Eu si sotul meu vrem sa vindem un apartament . Mentionez ca am platit contributie la sanatate de 5,5% pentru venitul obtinut din inchirierea lui , noi locuind la socrii in acest moment Conform noii legii a sanatatii , daca o vindem, va trebui sa platim inafara de 2% impozit pe tranzactie si 5,5% contributie la sanatate ? Va multumesc pentru lamuriri.
Sunt o persoana fizica , care am obtinut venit din cedarea folosintei bunurilor incepand cu anul 2006. nu am fost angajata nicaieri . Dupa aproape 5 ani imi vine acasa o decizie de impunere pentru plata unei contributii la sanatate cu majorari de peste 250 %. As vrea sa intreb dc aceasta impunere si mai ales majorarile respective sunt legale , eu nefiind niciodata informata ca am de platit ceva nici in 2007 nici in anii care au urmat. de la anaf nu mi-au spus nimic cand am platit impozitul pe venit in 2006, iar o persoana simpla nu are de unde sa stie legislatia romaniei pe dinafara. ei nu sunt obligati sa ne comunice si apoi sa ceara majorari de intarziere? in plus eu figurez in evidente ca persoana neasigurata si nu am beneficiat de nici un serviciu medical sau medicamente gratuite sau compensate.
Nu am incheiat niciodata nici o conventie sau contract cu ei. Nu este abuziva aceasta decizie de impunere?